Inuyasha (2000-04) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Inuyasha ico”

Eredeti cím犬夜叉
Angol címInuyasha TV
Magyar címInuyasha
Egyéb cím(ek)InuYasha
Besorolásanime, TV
Hossz167 rész × 24 perc
Idehaza113 rész
Dátum2000.10.16 – 2004.09.13
Ismertető:
Történetünk a modern Japánban, Tokióban kezdődik. Az egyik főszereplő, Higurashi Kagome épp az elszökött macskáját keresi, mikor betéved a családja tulajdonában álló shinto szentélybe, amikor is az odabent lévő kútból egy száz lábú szellem bukkan elő és magával ragadja a lányt.
Magához térve, Kagome a feduális Japánban, Sengoku korszakában találja magát. A közeli faluban lévő idős papnőnek azonnal feltűnik, hogy a fiatal lány szinte megszólalásig hasonlít elhunyt nővérére, Kikyou-ra. Kaede elmeséli neki, hogy a nővére ötven évvel korábban halt meg, amikor egy félszellem, Inuyasha megpróbálta ellopni a Négy Lélek Szent Ékkövét. Kikyou halálosan megsérült a harc során, de egy mágikus nyílvesszővel sikerült egy  fához szegeznie a félszellemet. Végül az Ékkövet Kikyou testével együtt elhamvasztották, hogy magával vigye a túlvilágra. Mint kiderül, Kagome Kikyou reinkarnációja és az Ékkő a testében van. Időközben a Százlábú szellem megtámadja a falut, hogy megszerezze Kagométól a Négy Lélek Ékkövét, ami sikerül is neki. Ennek fényében Kagome kénytelen kiszabadítani Inuyasha-t a fa fogságából, hogy letudják győzni a szellemet. Ám alighogy visszaszerzik, mások is megpróbálják megkaparintani. Az egyik ilyen alkalommal Kagome véletlenül szilánkokra töri, amik szerte-szét szóródnak a világon.
Ezután a lány Inuyasha társaságában indul megkeresni az Ékkő Szilánkokat, hogy azok nehogy rossz kézbe kerüljenek. Kalandozásaik során új barátokat és útitársakat, valamint ellenségeket is találnak, valamint felbukkan a fő gonosz is.
Online részek:
CategoriesI