Iriya no Sora, UFO no Natsu (2005)

Képtalálat a következőre: „Iriya no Sora, UFO no Natsu logo”

Eredeti cím イリヤの空、UFOの夏
Angol cím Sky of Iriya, Summer of UFO
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 6 rész
Év 2005
Ismertető:
“Szeretnéd megnyalni? Olyan íze van mint az elektromosságnak, tudod?”, ezzel a pár mondattal találkozhatunk a promóban, s megfordul a fejünkben, hogy valamit itt nagyon félrefordítottak. De nem. S ki is derül minden az első részben.

Hőseink többnyire iskolás diákok, de a történet egyáltalán nem erre fókuszál. A helységről, ahol járunk, annyit érdemes tudni, hogy egy támaszpont mellett fekszik. A városban az a hír járja, hogy idegen technológiát használnak a bázison. Asaba Naoyuki az iskolaújság egyik írója, s természetesen érdeklik az UFO-król szóló hírek. Egy, az UFO-k üldözésével töltött, nyár után iskolakezdés előtt még betér éjszaka a suli lezárt medencéjéhez, hogy ússzon egy kicsit, ahol is meglepődve találkozik Iriya Kanával, aki szintén hasonlóra készül. Mivel a lány nem tud úszni, ezért a fiú segít neki. Másnap, az első iskolai napon, Naoyuki legnagyobb meglepetéseként a lány új diákként jelenik meg a suliban, s kezdődik el igazán a történet.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy az első részek után ne skatulyázza be senki az OVA-t, a harmadik résztől erős változáson megy át. Az egészet szemlélve egy teljesen megható szerelmi történet bontakozik ki szemeink előtt, s gyakran nem közlik a szükséges információkat a készítők, így vannak dolgok, események, amelyek miértjére csak a legeslegvégén derül fény. A befejezés pedig kellően homályos, hogy még egy picit gondolkozhassunk rajta, még egy picit élvezhessünk mindazt, amit az anime adott nekünk.

A grafikai megvalósítást szemlélve panaszra nem lehet okunk, s bár a rajzok egy kicsit eltérnek az utóbbi idők átlagától, kellemesek, s nagyon szépek. A számítógéppel készített részeket megfelelően sikerült vegyíteni a rajzolt hátterekkel, amiért külön dícséret illeti a készítőket.

Ajánlom mindenkinek, aki kicsit is szereti a romantikát, s egy kis dráma sem áll távol tőle… Jó szórakozást hozzá!

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész
 04. rész  05. rész  06. rész

 

KategóriákI
Írta: