Isekai no Seikishi Monogatari (2009-10)

Képtalálat a következőre: „Isekai no Seikishi Monogatari ico”

Eredeti cím 異世界の聖機師物語
Angol cím Tenchi Muyo! War on Geminar
Egyéb címek ISM
Besorolás anime, OVA
Hossz 13 rész x 45 perc
Év 2009 – 2010
Ismertető:
Talán a 2009-2010-es év egyik olyan OVA-ja ez a sorozat, amely legjobban felkeltette az érdeklődésemet. Magáról a történetről elég nehéz spoiler nélkül írni, ugyanis ennyi stílus ötvözését már régen láttam animében. Megtalálható benne többféle, a politikai összeesküvéstől egészen a legjobb fanservice-ig.
Történetünk főhőse Masaki Kenshi, egy 14-15 éves japán fiú, aki egy alternatív világban köt ki, miután megidézik őt. Ahhoz, hogy hazajuttassák, elvárják tőle, hogy egy Lashara Aasu nevű frissen koronázott hercegnőt megöljön. Ez viszont nem sikerül, és végül pár fordulat után Lashara-sama szolgája lesz, neki és társainak segítve a későbbiekben a sorozat alatt. Kenshi egy olyan világba csöppent, ahol elég törékeny a béke, azt pedig úgy tartják fenn az országok, hogy hadsereg helyett Seikijin nevű biorobotokat használnak. Mindegyik országnak megvan, hogy mennyi ilyen Seikijinje lehet. A Seikijineknek persze mesterekre is szükségük van, akiket Seikishiknek hívnak. Miután Kenshi Lashara mellett marad, az egyház földjére mennek, ahol a leendő Seikishiket tanítják. Legelőször csak kisegít itt, de mivel nagyon talpraesett, ügyes, egyre több feladatot kap és kivívja majdnem mindenki elismerését. A későbbiekben fény derül magára a történet fő irányára is, vagyis hogy az úgymond rossz erők miért is támadtak Lasharára, miért támadják meg az iskolát, országokat és mi is az igazi céljuk.
Mivel OVA-val van dolgunk, melynek minden része 45-50 perces, így rengeteg dolog történik a történet fő vonalán kívül is. Ilyen a megszokott szerelmi sokszögek, féltékenység, árulás, rengeteg fanservice, mely inkább a férfinézőket célozza meg. A grafika nekem nagyon tetszett, az animéhez illik, és szintúgy vagyok a zenékkel is. Maga a sorozat nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, nem csak azért mert rengeteg stílust, dolgot kevertek össze, ezzel is ügyelve arra, hogy mindenki találjon magának tetsző elemeket benne, hanem azért is, mert szerintem, nagyon jóra, szórakoztatóra és érdekesre sikerült az egész. Egy próbát megér, és ha az első rész tetszett valakinek, nyugodtan folytassa, nem fog csalódni.
Online részek:
 01. Rész  02. Rész  03. Rész  04. Rész  05. Rész
 06. Rész  07. Rész  08. Rész  09. Rész  10. Rész
 11. Rész  12. Rész  13. Rész
CategoriesI