Isuca (2015)

Képtalálat a következőre: „isuca ico”

Eredeti cím ISUCA
Angol cím Isuca
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 10 rész
Év 2015.01.23
Ismertető:
Történet:
A történet főszereplője Asano Shinichirou. Egyszer egy este, épp hazafelé sétálgat, mikor megpillant egy nőt, aki először leveti minden ruháját, majd szörnyé változik. Mikor már épp készülne elszívni az életenergiáját, egy titokzatos lány megmenti. Másnap Shinichirou egy hasonló esettel találkozik az iskolájában, ahol megismeri megmentőjét, Shimazu Sakuyát. A lány egy elvarázsolt íjjal harcol a szellemek ellen, akik az emberi életenergiára pályáznak. Most azonban egy különösen erős szellem támadta meg, aki ellen kudarcot vall, de Shinichirou egy véletlen folytán megcsókolja a lányt, aki ezután majd szétrobban az erőtől és simán legyőzi a szellemet. Eközben Shinichirou összebarátkozik egy békés szellemmel is Tamakóval, aki egy macskalány. Mellesleg mindenkinek van egy “igazi neve” is, amelyet ha valaki megmond, az a szolgájává teheti az illetőt. Ez lesz az ő különleges képessége, hogy egy csók után meg tudja mondani bárkinek a nevét, ami egy nagyon ritka képesség (Tamako is így lesz a szolgája). A történetről most ennyit írok, de később feltűnik még Sakuya testvére, nagymamája, no meg persze a “főellenség” is!
Főbb szereplők:
Asano Shinichirou: A történet férfi főszereplője. Nagyon jól főz és nem bírja a rendetlenséget.
Shimazu Sakuya: A történet női főszereplője. A Shimazu család sarja és kora ellenére az ideiglenes vezetője is. Igazi tsundere.
Tamako: Shinichirou szolgája, aki nem szeret ruhát hordani 🙂
Shimazu Suseri: Sakuya testvére. Riválisa a lánynak, mert sokan Suserit tartják alkalmasabbnak a család vezetésére.
Ookubo Naoki: Shinichirou perverz haverja, akinek lételeme a mellek.
Összegzés, vélemény:
A grafika átlagos, hozza a 2015-ös színvonalat. A karakterek mind különböznek, bár én hiányoltam a karakterfejlődést, de a karakterdesign pompás. Zene is rendben van, az opening és ending is illik a műhöz. Az ecchi ne riasszon el senkit, minden cenzúrázva van. Ajánlanám ezt a 10 részes kis szösszenetet mindenkinek, aki szereti a humorban gazdag, romantikus történeteket.

Jó szórakozást!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
Ova

 

KategóriákI