Itazura na Kiss (2008)

 
Eredeti cím イタズラなKiss
Angol címAngol cím Mischievious Kiss
Egyéb cím(ek) 恶作剧之吻
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész × 24 perc
Dátum 2008.04.05 – 2008.09.25
Ismertető:
Az anime egy Shoujo manga (Kaoru Tada által) alapján készült, ami 23 kötetes, de még jelenleg befejezetlen a szerző váratlan halála miatt. A manga annyira népszerűvé vált, hogy az első két TV sorozatot követően, amit 1996-ban és 2005-ben készítettek, elődrukkoltak egy folytatással, amit 2007-ben adtak ki. Az Itazura na Kiss középiskolai diákokként mutatja meg Kotoko és Naoki szerelmi történetét, hogy hogyan élik meg napjaikat a házasságukig.

Az alap történetről:
Történetünk úgy kezdődik, hogy Kotoko Aihara összeszedi minden bátorságát, hogy egy szerelmes levelet odaadjon Naoki Irie-nek. Viszont a fiú mindenki előtt visszautasítja. Ez után a megalázó pillanat után Kotoko úgy dönt, hogy feladja a Naoki iránti szerelmét. Azonban egy bizonyos napon az újonnan megépített otthonuk egy enyhe földrengés miatt összedől, ezért az apjával az egykori középsulis barátjukhoz költöznek, akit meglepő módon Shigeki Irie-nek hívnak, és hát Naoki apja. Innentől fogva Kotoko érzelmei újra fellángolnak, hiszen ahogy jobban sikerül megismernie Naoki-t, érzelmei iránta egyre erősebbé válnak. Tehát így veszi kezdetét a love story. De vajon Kotoko képes lesz legyőzni az akadályokat, és valaha is viszont fogja őt szeretni Naoki?

A főszereplőkről:
Kotoko Aihara: Kotoko nem igazán mondható okosnak, hiszen az F osztályba jár (képességeik szerint rendezik el a diákokat, az F a legalacsonyabb). Általában mindig bajban van, de Naoki megmenti őt.
Naoki Irie: Neki nem igazán van célja az életben, hiszen túl okos ahhoz, hogy találjon egyet is. De később úgy dönt, hogy doktor lesz belőle Kotoko-nak köszönhetően. Nagyon kőszívűnek tartják a többiek, és azt mondják róla, hogy ő Japán első számú zsenije. És egyébként a sportokban is nagyon jó.

OP/ED, Grafika:
A grafika elég szépnek mondható, főleg a közeli képek. A karakterek ábrázolása pedig néhol elég viccesre sikerült. Az opening (“Kimi, Meguru, Boku” by Motohiro Hata) dinamikus és kellemes is egyben, nagyon jól illik a sorozathoz. Az ending (“Kataomoi Fighter” by GO!GO!7188) szintén dinamikus és vidám hangulata van.

Vélemény/Ajánlás:
Véleményem szerint egy nagyon jó kis romantikus és egyben vicces történettel találkozhatunk, és majd a későbbiek folyamán egy csomó mellékszereplővel is. De ne várjunk ettől az animétől túl nagy dolgokat, tényleg csak azoknak ajánlanám, akik szeretik a romantikus vígjátékokat egy kicsi drámával megfűszerezve.

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész 14.rész 15.rész
16.rész 17.rész 18.rész 19.rész 20.rész
21.rész 22.rész 23.rész 24.rész 25.rész
KategóriákI

Vélemény, hozzászólás?