Itsuka Tenma no Kuro Usagi (2011)

Képtalálat a következőre: „Itsuka Tenma no Kuro Usagi ico”

Eredeti cím いつか天魔の黒ウサギ
Angol cím A Dark Rabbit Has Seven Lives
Egyéb cím(ek) Itsuka Tenma no Kuro-Usagi
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2011.07.09 – 2011.09.24
Ismertető:
Előzmények:

A Itsuka Tenma no Kuro Usagi, mint sok más anime, egy light novelként kezdte. Takaya Kagami írta, 2008. november 20-án adták ki először. 2009. október 9-én egy manga is elindult azonos címmel. 2010. február 20-án megjelent még egy light novel sorozat, mely az Itsuka Tenma no Kuro Usagi Kurenai Gekkou no Seitokai Shitsu nevet viselte. Ezek mindegyike még a mai napig töretlenül, folyamatosan jelenik meg. Az animét 2011. július 8-án kezdték el vetíteni a TV-ben.

Történet:

 

“Még öt perc. Várok még öt percet. Ha nem jön el, megölöm.”

Ki és hányszor lenne képes ezt elismételnie magának csak azért, hogy tartsa magában a lelket? És ha letelik az öt perc, ismét elmondani. Lenne benned ennyi kitartás? Képes lennél évekig ezt ismételni magadnak arra várva, hogy akit szeretsz, eljöjjön érted?

Kurogane Taito egy 15 éves fiú, akinek 9 évvel ezelőtt gyökeresen megváltozott az élete, amikor is találkozott egy Saito Himeanevű lánnyal, aki egy “átkot” helyezett a fiúra. Ezen fekete mágiával teljesen megváltoztatta a fiú testét és összekötötte magukat örökre, életben és halálban. Ám ezután igen hamar el kellett válniuk egymástól. Taito azonban ebből semmire sem emlékszik, sem Himea-ra, sem pedig az “átokra”, amit rá helyezett, és hogy a lány örökre magához kötötte őt. Éli mindennapjait az iskolában.

Egy nap, mikor hazafelé tart az iskolából, meglátja egyik iskolatársát, Andou Mirai-t, aki éppen át akar kelni az úton, mikor isTaito észreveszi, hogy egy kamion tart a lány felé, aminek elaludt a sofőrje, és gondolkodás nélkül elindul, hogy megmentse a lányt. Ez sikerül is neki, de helyette őt üti el a kamion. Mikor már azt hiszi, hogy meghalt, a lány elkezdi szólítgatni, hogy életben van-e még? A fiú kinyitja szemeit és megkönnyebbülve látja, hogy a lány sértetlen. Ám ez a megkönnyebbülés hamar elszáll, mikor meglátja, hogy a teste pár méterrel arrébb van, mint a feje. A lány furcsa módon elég nyugodtan fogadja, hogy egy test nélküli fejjel beszél. Aztán a fiú elkezdi mozgatni testét, amivel felkapja fejét, és elszalad, nem kis rémületet keltve a szemtanúkban. Ezután visszateszi a fejét a helyére, ami vissza is forr a testére, majd egy kis idő múlva meglepődve tapasztalja, hogy minden sebe begyógyult bármilyen heg vagy nyom nélkül. Még a gyerekkori lábsérülése is eltűnt. Hirtelen elkezdi hallaniHimea hangját, és minden eszébe jut. Himea-t ugyanis elzárták egy másik dimenzióba és ezért nem találkoztak. Himea 9 évig várt Taito-ra, ezalatt mindig azt mondogatta magának, hogy “várok még 5 percet, ha nem jön el, megölöm”. Végül el is jött, ugyanis ha a fiú “meghal”, akkor Himea ereje egy része visszatér, amivel képes volt feltörni börtönét. Miután pedig a fiú már emlékezett Himea-ra, az képes volt minden erejét használni, így újra találkozhattak ott, ahol utoljára elváltak egymástól 9 évvel ezelőtt. Ám egy személy nem nézi jó szemmel Himea szabadulását, és elég szépen sikerül is elrontania az újraegyesülés pillanatát.

Grafika, zene:

Mivel az anime idén indult, így nem hinném, hogy a külső megjelenésére bármi rosszat lehetne mondani. A fontosabb férfi szereplőket erőteljes, a lány karaktereket pedig igen aranyos megjelenésűre csinálták. A színvilág igen élénk, és változatos. A harcok kidolgozására sem lehet semmi rosszat mondani, mind látványvilágban, mind másban. Az anime zenéjével hasonló a helyzet. Szintén igen változatos és mindig jól aláfesti a hangulatot, kezdve a melankolikus zongora játéktól a vidámabb zenékig.

Személyes vélemény:

Ez az anime több szempontból is elnyerte tetszésemet, mivel a pörgős és látványos csatáktól kezdve a viccesebb részeken át, a megható romantikus jelenetekig minden megvan benne egyszerre. Ráadásul ezek meglepően jó vegyítésben kerülnek elénk. Mindent egybevetve az anime igen változatos és izgalmas több szempontból is. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Online részek:
Ova

 

KategóriákI