Jigen Sengokushi: Kuro no Shishi – Jinnai Hen (1992)

Képtalálat a következőre: „時元戦国史 黒の獅士 陣内篇”

Infó:

Eredeti cím 時元戦国史 黒の獅士 陣内篇
Angol cím Black Lion
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész × 42 perc
Dátum 1992.11.21

Ismertető:
A középkori Japánban, az 1580-as évben az egész birodalomra kiterjedő háború dúl. Oda Nobunaga, a legendás hadvezér mindenkit eltipor, aki az útjába kerül. Az eszközök, amiket használ viszont nem teljesen tisztességesek, a hadseregében tankok, rakétaütegek, gépfegyverekkel felszerelt harcosok vannak, akik könnyűszerrel mészárolják le a védtelen embereket. A legfélelmetesebb “fegyvere” a halhatatlan, kiborgtestű Ginnai, aki vérbosszút esküdött a nindzsák ellen a családja kiirtása miatt. Az árnyékharcosok két szervezete, a Koga és az Iga nindzsák közös tervet eszelnek ki a szörnyeteg elpusztítására, ám a társa elvesztése miatt dühös Shishimaru kockázatos magánakcióba kezd.

Egy újabb remekmű Go Nagai-tól, ezúttal egy középkori akciótörténet, ami sci-fi elemekkel keveredik. A grafikája kicsit egyszerű, de nézhető, a “mester” többi művére jellemző a rajzolás, valamint a karakterek is. Zene elég kevés hallható benne, de ami van, az legalább hangulatos, és jól illik az adott jelenethez. Sajnos a történet nem túl kidolgozott, és meglehetősen gyorsan lezajlik, de egy háromnegyed órás OVA-ba ennyi fér.

Szívem szerint mindenkinek ajánlnám, de nem lehet, a különösen véres és brutális jelenetek miatt tényleg nem való kisgyerekeknek. Aki viszont már elég idős hozzá, az egy igazán akciódús, izgalmas nindzsás filmet láthat, ha rászánja az időt.

Megjegyzés: Oda Nobunaga valóban létező történelmi személy volt, az összeomló, császári kormányzású Japánból ő kezdte el létrehozni az egységes szamurájállamot, ami többszáz éven keresztül fennmaradt. Művét a követői, Toyotomi Hideyoshi és Tokugawa Ieyasu fejezték be


.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét