JoJo no Kimyou na Bouken (2012–16)

Képtalálat a következőre: „JoJo's Bizarre Adventure ico”

Eredeti cím ジョジョの奇妙な冒険
Angol cím JoJo’s Bizarre Adventure
Egyéb címek JoJo no Kimyou na Bouken (2012), JoJo no Kimyou na Bouken (TV)
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész x 24 perc
Év 2012 – 2013
Ismertető:
Történetünk 1868-ban indul. Dario Brando rátalál egy megtámadott és kifosztott karavánra. A karavánból szinte semmi nem maradt és csak két ember élte túl a támadást: George Joestar és fia, Jonathan Joestar (akit a későbbiekben csak JoJónak fogunk becézni). George Joestar azt hitte, Dario Brando a megmentője és megfogadta, hogy örökké hálás lesz neki, amiért megmentette őt. Ígéretet tett neki, hogy viszonozni fogja ezt.

A gyors prológus után történetünk hirtelen ugrik 20 évet. 1888-at írunk, és a kis JoJo úriemberré lett. A sors úgy hozta, hogy az akkoriban betegeskedő és lassan eltávozó Dario Brandónak is született egy fia, aki Dio névre hallgatott. Dio édesapja halála után a Jonestar rezidencia felé vette az irányt, hogy “behajtsa” az úgynevezett fizetségét azért, amiért az apja régen “megmentette” George Jonestart.
A történet itt kezd igazán kibontakozni, a két fiú kapcsolata ugyanis közel sem hétköznapi lesz. Míg JoJo barátkozna az újonnan érkezett fiúval, addig Dio gyűlöletének és sötét szívének köszönhetően ott támadja JoJót, ahol csak tudja. A dolgok ennek következtében nagyon hamar elharapóznak és közel sem hétköznapivá alakul át. A helyzetet pedig egy fura kő maszk fogja tetézni, aminek hamarosan rájönnek különleges titkára és ez még cifrábbá teszi az eseményeket…

 

Online részek:
KategóriákJ
Írta: