JoJo no Kimyou na Bouken (2012–16)

Infó:
Eredeti cím ジョジョの奇妙な冒険
Angol cím JoJo’s Bizarre Adventure
Egyéb címek JoJo no Kimyou na Bouken (2012), JoJo no Kimyou na Bouken (TV)
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész x 24 perc
Év 2012 – 2013

 


Ismertető:

Történetünk 1868-ban indul. Dario Brando rátalál egy megtámadott és kifosztott karavánra. A karavánból szinte semmi nem maradt és csak két ember élte túl a támadást: George Joestar és fia, Jonathan Joestar (akit a későbbiekben csak JoJónak fogunk becézni). George Joestar azt hitte, Dario Brando a megmentője és megfogadta, hogy örökké hálás lesz neki, amiért megmentette őt. Ígéretet tett neki, hogy viszonozni fogja ezt.

A gyors prológus után történetünk hirtelen ugrik 20 évet. 1888-at írunk, és a kis JoJo úriemberré lett. A sors úgy hozta, hogy az akkoriban betegeskedő és lassan eltávozó Dario Brandónak is született egy fia, aki Dio névre hallgatott. Dio édesapja halála után a Jonestar rezidencia felé vette az irányt, hogy “behajtsa” az úgynevezett fizetségét azért, amiért az apja régen “megmentette” George Jonestart.
A történet itt kezd igazán kibontakozni, a két fiú kapcsolata ugyanis közel sem hétköznapi lesz. Míg JoJo barátkozna az újonnan érkezett fiúval, addig Dio gyűlöletének és sötét szívének köszönhetően ott támadja JoJót, ahol csak tudja. A dolgok ennek következtében nagyon hamar elharapóznak és közel sem hétköznapivá alakul át. A helyzetet pedig egy fura kő maszk fogja tetézni, aminek hamarosan rájönnek különleges titkára és ez még cifrábbá teszi az eseményeket…


KategóriákJ