Joukamachi no Dandelion (2015)

Képtalálat a következőre: „Joukamachi no Dandelion ico”

Eredeti cím 城下町のダンデライオン
Angol cím Castle Town Dandelion
Egyéb címek Joukamachi no Dandelion
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész x 24 perc
Év 2015
Ismertető:
Az anime egy királyi családról szól, akik palota helyett normál házban laknak, normál életet élnek, a gyerekek iskolába járnak. Ám a világ mégis figyeli őket, ugyanis minden utcasarok kamerája csak miattuk lett felhelyezve, hogy az emberek voksolni tudjanak arra, hogy melyik gyerek legyen a következő uralkodó. A kilenc (!) Sakurada gyereknek vannak még különleges, természetfeletti képességeik is, amikről persze tud a nyilvánosság is.
Íme a gyerekek:

  • Sakurada Akane: a főszereplő, ő a negyedik legidősebb, de lányok közül csak a harmadik. Utálja, hogy a kamerák mindig figyelik minden lépését. Az ő különleges képessége, hogy változtatni tudja a saját, és az általa megérintett tárgyak vagy személyek súlyát. Egyértelműen félénk lány, de ő az osztályának a képviselője, valamint tisztában van azzal is, hogy az iskolában van egy rajongói klubja.
  • Sakurada Aoi: ő a legidősebb gyerek a családban, akinek a különleges képessége csak később derül ki.
  • Sakurada Shu: a 2. legidősebb gyerek, de fiúk közül ő a legidősebb. Különleges képessége a teleportálás, ami azt jelenti, hogy magát vagy bárkit, aki vele van, pillanatok alatt el tud juttatni egy másik helyre. Régi álma, hogy profi focista legyen, de mivel megsérült a lába, erről le kellett mondania. Nagyon hasonlít az apukájára. Ő az Akane Rajongói Klub második tagja.
  • Sakurada Kanade: a harmadik gyerek és a második legidősebb lány a családban. Shu ikertestvére. Az ő képessége, hogy bármit létre tud hozni, ám annak értéke levonásra kerül a bankszámlájáról. Ő a diákönkormányzat alelnöke. Úgy gondolja, hogyha király lesz, akkor egy egészségügyi szervezetet akar létrehozni bizonyos okok miatt.
  • Sakurada Haruka: az ötödik gyerek, a második legidősebb fiú. A különleges képessége, hogy könnyedén kiszámítja a helyzetet és a lehetőségeket maga körül. Elég komoly és egyenesbeszédű.
  • Sakurada Misaki: a hatodik gyerek, egyben a negyedik lány. Haruka ikertestvére. Különleges képessége, hogy sokszorozódni tud. Nagyon bosszantja, hogy unalmasnak nézik a körülötte lévők.
  • Sakurada Hikari: a hetedik gyerek, egyben az ötödik lány. Képessége az élőlények életkorának növelése vagy csökkentése. Ő egy idol.

Sakurada Teru: a nyolcadik gyerek, a legfiatalabb fiú. Különleges képessége, hogy emberfeletti erővel bír. Hajlamos régimódúan beszélni és azt hinni magáról, hogy ő egy szuperhős.

 • Sakueada Shiori: a legfiatalabb gyerek a családban. Különleges képessége, hogy képes állatokkal, növényekkel, de esetleg tárgyakkal is kommunikálni. Nagyon bölcs és figyelmes.

Ők lennének hát a Sakurada család kilenc gyermeke. De most már szólnék egy kicsit magáról az animéről is. Szerintem annak ellenére, hogy elég szokatlan a kiindulási helyzete, nem egy világmegváltó mű. Lényegében arról szól, hogy a család hogyan éli a mindennapjait, ami valljuk be, nem nagyon érdekes. A zenéje viszont tetszik, és a szinkronokat is jól megválogatták. A grafikájáról még annyit, hogy szép, viszont a karakterek kinézete nem nagyon egyedi, ugyanis mindegyikük nagyon hasonlít valamilyen másik anime szereplőjéhez (tudom, hogy ez sok műnél így van, hiszen a valódi emberek közt is vannak hasonlóságok, de itt más, ha megnézitek, meglátjátok). Ennek ellenére azt mondom, aki egy fárasztó nap után egy kis kikapcsolódásra vágyik, az szerintem nyugodtam megnézheti, egy próbát mindenképp megér

Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész
05. Rész 06. Rész 07. Rész 08. Rész
09. Rész 10. Rész 11. Rész 12. Rész

 

KategóriákJ
Írta: