Jungle Taitei: Yuuki ga Mirai o Kaeru (2009)

Eredeti címジャングル大帝 -勇気が未来をかえる
Angol címJungle Emperor Leo (2009)
Egyéb cím(ek)Jungle Taitei – Yuuki ga Mirai o Kaeru –
Besorolásanime, TV special
Hossz1 rész
Dátum2009
Ismertető:
Ez a special Osamu Tezuka születésének 80. évfordulójára készült.
Íme a Föld a 21. század végére. Az állatok rohamos mértékben kezdenek kipusztulni. Ennek hatására az Egyesült Nemzetek egy programot kezdeményeznek, melynek neve “Eternal Earth”, magyarul “Örök Föld”. Így az “Eternal Earth” programnak köszönhetően megépítenek egy mesterséges helyet, ahol az állatok békében és nyugalomban élhetnek. Persze ez mind csak látszat, és ezt az állatok is jól tudják. Az egész sziget mechanikus, és az állatok állandó megfigyelés alatt vannak.A sziget egyik részén, “Neo-Jungle”-ben él Leo, a fehér oroszlán, apjával, Panjával és anyjával. Leo egy kicsi, gyenge oroszlán és nagyon fél a magasságtól. Apját az állatok nagyra tartották, ám ő az emberek mellé állt, és ezek után mindenki gyávának nevezi. Leot az állatok mindig ezzel csúfolják, hogy az apja egy gyáva, és nem érdemli meg a “Jungle Emperor” (A Dzsungel Császára) címet.Eközben a sziget közepén található hegy belsejében él Ken’ichi, a sziget vezetőjének fia, aki felnéz apjára, amiért ilyen csodálatos dolgot tudott létrehozni, ami minden állat számára jó. A fiú azért került oda, hogy ott tanuljon, és egy nap majd ő vezethesse az egész szigetet. Ezenkívül Ken’ichi-nek van egy különleges képessége. Érti az állatok nyelvét. Ebből kifolyólag akar kimenni az állatokhoz, de apja félti, így a fiúnak mindig a hegy belsejében kell maradnia, ami természetesen nem tetszik neki. Egy nap aztán kiszökik, és ez alkalommal találkozik Leo-val. Közben egy súlyos járvány üti fel a fejét a szigeten, és az összes beteg állatot azon nyomban eltávolítják a többitől. Így történt, hogy a legöregebb és legjobban tisztelt állatot is befogják, mert megbetegedett a vírussal. Itt kezdődik el igazán a történet, Ken’ichi és Leo elindulnak, hogy megkeressék őt, és visszavigyék a többiekhez.
A történetnek végül nagyobb tétje lesz, mint hogy megmentsék az öreg állatot. A vírus terjedése miatt az egész Neo-Jungle-t el akarják törölni a föld színéről, hogy a sziget többi állata ne fertőződjön meg. Viszont az állatok ezt nagyon nem akarják, így lázadni kezdenek. Elpusztulnak-e mind, vagy megmenekülnek? Mi lesz Leo-val és Ken’ichi, miután rájött, mit is tervez apja?
Összegzés:
Egy nagyon szép, kidolgozott animéről van szó. Véleményem szerint ugyanolyan csodás lett, mint maga a sorozat, vagy esetleg a többi Jungle Emperor Leo film. Mindenki, aki látta még kiskorában (vagy esetleg nagyobb korában) a Magyarországon is vetített Kimba a fehér oroszlánt, csak ajánlani tudom.