Juuichinin Iru! (1986)

Eredeti cím 11人いる!
Angol cím They Were Eleven!
Egyéb cím(ek) They Were 11
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1986
Ismertető:
Keret:
Egy távoli jövőben a Warp technológia segítségével az emberiség elért több tucat űrrendszert, és sok más civilizációval találkozott. Az alkalmazkodás után a különböző civilizációk egyesültek egy “Szövetség”-be. Most a Cosmo Akadémiában tanítják a legjobbak legjobbjait, hogy saját bolygójuk vezetői legyenek.
Előzetes:
Az utolsó belépési teszten a Cosmo Akadémiára kiválasztanak 10 újoncot, és egy olyan rejtélyes hajóra (Esperanza) küldik őket, ahol egyedül fognak élni 53 napon át külső segítségnyújtás nélkül. Nem csak az öreg hajót kell védelmezniük, de még veszély is leselkedhet rájuk. De ha valaki megbukik, akkor a többiek is megbuknak. Mindazonáltal ahogy odaérnek az Esperanza-ra, valami nem stimmel. Még 11 újonc van ott rajtuk kívül! Most már a túlélésért kell harcolniuk a megrongálódott hajón, de azt is meg kell tanulniuk, hogyan bízzanak egymásban. De valaki nem az, akinek látszik…
Vélemény:
Az anime neve érdekes, mert a “11 nin iru” követi azt a sor problémát és megoldást, amivel találkoztak a hajónál, úgymint a konfliktust és a barátságot. Bár a “11 nin iru”-nak kicsit régi az animációja, sikerült elfedni az animáció problémák közül mindegyiket érdekes és izgalmas cselekménnyel és mesés karakterekkel. Habár ez csak egy 2 órás mozifilm, mégis szépen kidolgozza és feltárja a rejtélyeket, és mivel kevesebb idő áll rendelkezésre, néhány dolog kevésbé is előrelátható.
Végülis:
Természetesen egy szép alkotás, bárkinek ajánlani tudom egy tunyulós hétvége elütésére. Az animáció nem napjainkból való, mivel egy 1986-os animéről lenne szó, de a történet és a karakterek pótolják szerintem a grafikai hiányosságokat.