Juuou Mujin no Fafnir (2015)

Eredeti cím 銃皇無尽のファフニール
Angol cím Nincs
Egyéb címek Unlimited Fafnir
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Év 2015
Ismertető:
Történet:

25 évvel ezelőtt sárkányok jelentek meg a Földön, és azóta sok lány úgy születik, hogy rendelkezik egy bizonyos “D” erővel, vagyis a sárkányok erejével. Őket családjuktól elszakítva egy különleges kollégiumban nevelik és tanítják, hogy egykor majd le tudják győzni a sárkányokat, amik egyébként nagyon veszélyesek a lakosságra nézve. Mononobe Yuu az egyetlen fiú, aki szintén rendelkezik ezzel a bizonyos “D” erővel, ezért őt is ugyanabba a kollégiumba helyezik, mint a többi ilyen erővel rendelkező lányt. Valamint még annyit erről, hogyha egy “D” erővel rendelkező ember meghal, sárkánnyá változik. Yuunak vajon sikerül beilleszkednie egy lányiskolába, megvédeni a lányokat és felvenni a harcot a sárkányokkal? Kiderül, hogyha megnézitek.

Szereplők:

Mononobe Yuu: ahogy az előbb írtam, ő az egyetlen fiú, aki rendelkezik a “D” erővel. Egy tipikus hárem típusú anime főszereplő karaktere: bátor és próbálja megvédeni lánytársait, de vannak pirulós jelenetei is.
Mononobe Mitsuki: Yuu kishúga, az iskola diáktanácsának elnöke. Látszólag egy kicsit kemény egyéniség, de legbelül nagyon gyenge.
Iris Freyja: Yuu vele találkozott legelőször az iskolába érkezésekor. Aranyos lány, vonzódik a fiúhoz.
Tear Lightning: egy kislány, aki azt hiszi magáról, hogy sárkány, ebből sokszor probléma adódik. Yuu után érkezett az iskolába. Először csak hozzá húzódott, de hamar beilleszkedett az osztályba.

Az animéről:

Egy 2014-es manga alapján készült. A 12 részben fény derül a szereplők múltjára is. A karakterek szerethetőek. Van benne hárem, romantika és egy kis ecchi is, de fő témája a sci-fi. A grafikáról annyit, hogy a szereplők nagyon szépek, jó lenne ha minden animének ilyen szép karakterdizájnja lenne. A hátterek gyönyörűek, a sárkányokat is szépen ábrázolják, plusz pont még, hogy nem a “hagyományos” sárkányt tették bele (szárnya van és tüzet okád), hanem mindegyiknek más alakja és más különleges képessége van. A harcok is látványosak. Az opening és az ending szép, a háttérzenék is jók, illenek a jelenetekhez. Én igazából nem nagyon szeretem a sci-fit, de ez most tetszett. Jó, hogy nem csak a sárkányok elpusztítása a téma, hanem a hárem részek is előtérbe kerülnek. Mindenesetre aki kedvet kapott hozza, az nézze meg, mert megéri.

Online részek:

 

CategoriesJ