K (2012-15)

K Return of Kings Icon Folder by renazs

Eredeti címK
Angol címK
Egyéb címekK-Project, K -eine weitere Geschichte-
Besorolásanime, TV
Hossz13 rész x 24 perc
Év2012
Ismertető:
Eme rövid nevű anime 2012-ben kezdte pályafutását. Azonban az anime mellett két mangaadaptáció is napvilágot látott, név szerint a K: Memory of Red és a K: Stray Dog Story. Mindkettő spinoff manga. Azonban míg a mangák és az anime sztorijáért ugyanazok a felelősek, vagyis a GoRA csapat, addig a rajzokért két külön személy: Yui Koroe és Saki Minato. A GoRA egy hét tagból álló csapat. Érdekesség, hogy minden tag egy-egy színt képvisel, hasonlóan, mint a királyok a K-ban.
~Történet~
Tehát csapjunk bele a lecsóba, hiszen már a történet elejéből is gondolhatjuk, hogy nem egy mindennapi világba csöppentünk. Ugyanis egy enyhén sci-fi beütéssel rendelkező világban találhatjuk magunkat. Azon belül is egy középsuliban, ahol megismerkedhetünk a főszereplővel, Isana Yashiroval, és annak fehér cicusával. Shiroról hamar kiderül, hogy egy picit bohókás személyiség, aki éli gondtalan, mindennapi életét. Azonban ez hamar megváltozik, ugyanis Shirot fényes nappal megtámadják. Azonban hamar sikerül elmenekülnie, méghozzá egy titokzatos, fekete hajú férfi segítségével, akit Yatogami Kuroh-nak hívnak. Viszont Shironak egyáltalán nincs oka az örömre, ugyanis csöbörből vödörbe esik… mivel eme titokzatos, fekete hajú alak is az életére akar törni. Vajon mit követhetett el Shiro, amiért ennyien szeretnék eltenni láb alól?
Yatogami Kuroh az előző hetedik király, azaz Miwa Ichigen hűbérese volt, akinek az az utolsó kívánsága, hogy Kuroh ölje meg a gonosz királyt. Shirot ugyanis egy gyilkossággal vádolják, amit Totsuka Tatara ellen követett el. Ő az első támadók, vagyis a HOMRA tagja volt, a vezérük pedig a Vörös király. Shiro értetlenül áll a történtek előtt, de sikerül egy kis trükkel meglógnia a második számú üldözőjétől is. Azonban Kuroh újból nyomára akad, de a dolgok nem úgy sülnek el, ahogy Kuroh tervezte, ugyanis Shiro be akarja bizonyítani az ártatlanságát, de nem csak neki, hanem a HOMRA-nak is. Ezért Kuroh-val megállapodnak, hogy az elkövetkezendő időben rajta tartja a szemét a fiún, és megbizonyosodik arról, hogy milyen ember, és ha gonosznak találná, azonnal tétovázás nélkül végezni fog vele. Közbe ne feledkezzünk meg Shiro cicájáról sem, aki eléggé szembetűnő változáson ment át. Ugyanis egy szépséges lánnyá változott, aki ezentúl mindig a két fiúval tart és mellesleg szeret meztelenül flangálni, az erősebbik nem legnagyobb örömére.
De pontosan kik is a királyok? Több klán található, akik színekről lettek elnevezve. A klánok élén pedig királyok állnak. Azonban van egy Színtelen király is, akit Miwa Ichigennek hívnak; ő volt Kuroh mestere. A Színtelen megnevezés pedig onnan ered, hogy egyik szín mellett sincs elkötelezve. Miwa Ichigen úgy rendelkezett, hogy Kuroh becsülje fel a trónutód jellemét, és ha azt gonosznak találja, tétovázás nélkül ölje meg. Ez a cél vezérli hát Kuroh-t. Hiszen Shiro a Színtelen királynak vallotta magát.
A királyok nagy erővel felruházott emberek, akiknek az ország irányítása is a kezükben van. Természetesen erről az átlagember mit sem tud. Olyan emberek ők, akik még a miniszterelnöknél is nagyobb hatalommal rendelkeznek.
~Összegzés~
Első próbálkozásra kissé zavarosnak tűnhet a sztori, azonban a részek előrehaladtával egyre jobban kitisztul a kép. Az opening picit „túlzsúfolt”, bár maga a zene nagyon jól el van találva, amit egy japán pop banda, az Angela előadásában hallhatunk. Az Angela már több anime openingben és endingben is közreműködött. Ilyenek például az Asura Cryin’ vagy a Seitokai Yakuindomo. Az ending pedig Mikako Komatsu előadásában hallható, aki szinkronszínészként sok ismert animében hallható volt már. Ilyenek például a Gosick, Heroman, Sukitte Ii na yo., Mouretsu Pirates vagy a Towa no Quon mozik. A K-ban Neko hangját adja, tehát nem véletlen, hogy az ending videójában is eme szemrevaló macskalány a főszereplő. Összességében egy elég jól összeszedett animéről van szó, ami bár először kérdőjeleket hagy maga után, de az anime előrehaladtával egyre jobban tisztul a kép. Valamint ne feledkezzünk meg az anime grafikájáról sem, ami igazán szemet gyönyörködtetőre sikerült. Sőt a készítők néhol egy kis humort is belecsempésztek nekünk. Például Kuroh „diktafonos jelenetei”. Emellett az animében elhangzott zenék is mind fokozzák a hangulatot. Bár kár lenne tagadni, hogy ehhez a hangulat fokozáshoz még egy kis fanservice is hozzásegít, de úgy gondolom, ebben nincs semmi baj, mivel szerintem „egészséges mértékben” található benne.
Összességében, aki szeretne egy szép és kissé kusza, de annál inkább rejtélyes animét, annak mindenképpen ajánlom, hogy tegyen egy próbát a K-val.
Online részek:
CategoriesK