Kachou Ouji: Hard Rock Save the Space (1999)

Eredeti cím 課長王子: Hard Rock Save the Space
Angol cím Legend of Black Heaven
Egyéb cím(ek) Black Heaven
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 1999
Ismertető:
Oji Tanaka 15 éve fiatal korában egy rövid életű, Black Heaven nevű ütős rockbanda fő gitárosa volt, és mindenütt „Gabriel”-ként ismerték. Mára azonban egy Tokió modern városában élő, korosodó munkásember lett, aki feladta minden régi álmát. Napról napra éli rettenetesen unalmas és nyomasztó életét, egy nap azonban lehetőséget kap, hogy újra megvillanthassa zenei tehetségét. Egy titokzatos Layla Yuki nevezetű nő keresi fel, aki megkéri, hogy újra vegye fel Gibson Flying V gitárját és mutassa meg neki legendás gitár-tudását. Tanaka persze még nem is sejti, hogy feladata nem kevesebb, mint megmenteni az egész galaxist az idegen megszállóktól, akik már a Földet is fenyegetik… Azonban más felelőssége is van, ami közben megoldásra vár. Családos ember lévén a feleségével (Yoko) és kisfiával (Gen) is kell foglalkoznia, valamint dolgoznia is kell, mindegy mennyire durva épp a helyzet. Ennélfogva kialakul egyfajta kettős élete, ami a sorozat végén, a végjátéknál összefut eggyé.

Az anime rajzolása a ’90-es éveknek megfelelő. A szinkronhangokkal sincs semmi probléma, aki esetleg angolul szeretné nézni. Az openinget fergetegesre csinálták, alatta John Sykes – Cautionary Warning című száma szól, ami nagyon pörgős, viszont az ending már nem annyira kidolgozott.

A sorozat tartalmaz néhány érdekes utalást a valóságra, amit először talán észre sem veszünk. Például Tanaka rockbandájának neve Black Heaven, utalva a Black Sabbath nevű létező bandára. Aztán Főhősünk Gibson Flying V-n játszik, hasonlóan Michael Shenkerhez, akit bálványoz. A 13 epizód címe híres rockszámok címeire hasonlít, valamint Tanaka egy japán 10 yenes pénzérmét használ pengetőnek – hasonlóan Brian May-hez, a Queen gitárosához, aki 6 penny-is érméket is használt pengetőnek.

Véleményem szerint aki szereti az igényes rockzenét, valamint a sci-fi műveket, az nem csalódhat ebben a sorozatban, habár sci-fi elemei néha kicsit eltúlzottak, de még így is csak ajánlani tudom.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

KategóriákK
Írta: