Kagihime Monogatari Eikyuu Alice Rondo (2006)

Eredeti cím 鍵姫物語永久アリス輪舞曲
Angol cím Key Princess Story Eternal Alice Rondo
Egyéb cím(ek) Kagihime Monogatari – Eikyuu Alice Rondo
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2006
Ismertető:
Bizonyára sokan ismeritek Lewis Carroll: Alice Csodaországban című meséjét. Ez az anime pontosan erről szól, vagyis inkább ez a mű áll az anime középpontjában.

Ugyanis létezik egy legenda, miszerint Takion a két Alice után írt egy harmadikat is, mégpedig az Örök Alice-t, melynek lapjai az Alice-keresők szívében van elrejtve. Ezek a keresők a saját Csodaországukban harcolnak egymással, hogy megszerezzék egymás történetét. Azonban az, aki elveszíti a történetét, annak a történetével kapcsolatos emlékei is törlődnek. A keresőkkel kapcsolatban van egy megkötés: csak lányok lehetnek. (Akárcsak a Kämpfer című animében.) Aki összegyűjti az Örök Alice-t, annak bármilyen kívánsága valóra válhat.

Főszereplőink:

  • Kirihara Aruto: Él-hal az Alice-történetekért, még egy saját Alice-történetet is elkezdett írni. Valamilyen oknál fogva képes belépni az Alice-keresők által létrehozott Csodaországba, és lemásolni a történeteiket.

 

  • Kirihara Kiraha: Aruto kishúga, egyike az Alice-keresőknek. Kezdetben gyűlöli Alice-t, mivel bátyja folyton csak Alice-re gondol, de később megváltozik a hozzáállása Alice-hez. A látszat ellenére nagyon erős!

 

  • Arisu Arisugawa: Arutóval egy Csodaországbeli elhagyatott könyvtárban találkoznak először, és igen hamar megkedveli Arutót. Ő mesél neki a harmadik, Takion által írt, Alice-ről. Ezután megkéri, hogy legyen segítségére a történetek összegyűjtésében.
   Minden bemutatkozásnál elmondja, hogy a nevét hiraganával kell írni, és nem katakanával. (Ezt azért mondja mert az „Arisu” katakanával írva „Alice”-t jelent.)

 

  • Kisa Misaki: Róla igazából nem sok mindent tudunk. Kiraha-chanon kívül szinte senkivel se beszél, nagyon félénk. Szerelmes Kiraha-chanba, így minden idejét vele szeretné tölteni. Ám Kiraha inkább a bátyjához áll közelebb, emiatt Kisa-chan kicsit féltékeny Arutóra. Minden vágya, hogy megvédhesse Kiraha-chant. Vízmágiát használó kereső.

 

 • Kirika Kagarigi: Középiskolás kora ellenére egy igazi zseni. Szélmágiát használó kereső. Valamilyen oknál fogva, ha belép egy Csodaországba, kisgyerekké változik. Főként az Alice-keresők viselkedését és Aruto-kunt szokta tanulmányozni.

Egy könnyed kis anime, némi akcióval, drámával és egy kis szerelmi szállal. 🙂
Unaloműzőnek vagy lazításnak két anime között szerintem tökéletes, de nem is tépem tovább a szám.
Jó szórakozást kívánok mindenkinek, aki belevág!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

KategóriákK
Írta: