Kaichuu! (2010)

Eredeti címカイチュー!
Angol címKaichuu!
Egyéb cím(ek)Kaichu!
Besorolásanime, ONA
Hossz4 rész
Év2010
Ismertető:
A következő két részes rövid ONA Hayashi Yuki seinen mangájából készült, amelyet a Young Jumpban közölnek folyamatosan. A két rész összesen 9 perc hosszúságú (4+5 perc), így csupán a sztori alapját meséli, és ezzel nem lesz több a mangához szánt promócionális animációs terméknél.

Történet

Tachikawa Tetsuya átiratkozott egy másik középiskolába, az új helyen pedig még elég újoncnak számít. Nem ismeri ki magát annyira az iskolában, de egyből megtalálja azt, amit amúgy is szeret: az íjászatot. Nagyon jól lő, ezért hamar kivív magának egy kisebb hírnevet. Az egyik napon új osztálytársa érkezik, egy csinos kislány. Mindenki teljesen meglepődik, mert a pletykák fiúról keringtek. Ha tudnák, hogy nem is álltak messze az igazságtól: az új tanulót ugyanis Fudou Gonzaborounak hívják, s valóban fiú, jobban szeret női ruhákban járni (cross-dress), mert szerinte az jobban áll rajta…

Kaichuu!

Az elmúlt egy évben elég sok mangához jött ki népszerűsítő animáció, s mind alig volt több pár percnél. Ezek lényege a mangára való figyelemfelhívás, az olvasótábor gyűjtése, amelyből később akár még hosszabb anime sorozat is lehet. Az elmúlt egy évben ilyen volt a Hiyokoi, a Mirai Nikki például. Korábban is készültek hasonló célzattal, például a Green Green OVA, amikor a srácok a lányok iskolájában vannak, s a játék újrakiadásához készítették.
A Kaichuu!-ban megvan mindaz, ami szükséges egy sorozathoz: a szerethető karakterek, az érdekes és komikus helyzetek, amelyek adódnak, ám a történet nem lenne több egy átlag iskolai slice of life vígjátéknál, de nem is akar többé válni. A figyelemfelhívása a mangára sikerült, engem meggyőzött, hogy keressem és olvassam.

Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész

 

CategoriesK