Kaidan Restaurant (2009)

Kaidan Restaurant Folder Icon 001 by LaylaChan1993

Eredeti cím 怪談レストラン
Angol cím Thriller Restaurant
Egyéb cím(ek) 怪谈餐馆
Besorolás anime, TV
Hossz 23 rész
Év 2009 – 2010
Ismertető:
A címben szereplő étterem a fő helyszíne az animének. Legalább is olyan értelemben, hogy minden rész kiindulópontja és vége itt található. Az étterem vezetője egy szellem, aki minden részben felkonferálja a „menüt”, vagyis hogy az adott húsz percben mi lesz az a három történet, ami előételként, főfogásként és desszertként szolgál, a rész végén pedig ő mutatja be az előzetest is.

Ami az anime történetét illeti:
Egy új diák jelenik meg a Yamazakura Általános Iskolában, akit Shónak hívnak és a családja eddig Londonban élt. Az egyik osztálytársa, Anko mutatja meg neki a várost, és ekkor kiderül, hogy micsoda helyre csöppent valójában. Szellemek lakta étterem, emberré változó macskák, rabul ejtő tükrök… De ezek a furcsaságok Shót egyáltalán nem zavarják. Sőt! Szándékosan keresi az ilyen helyzeteket, és kamerájával mindent filmre vesz, ugyanis ő szenvedélyes rémtörténet-gyűjtő.

Ha érdekel, hogy milyen ijesztő és furcsa kalandokat él át Sho és Anko a barátaival, nézzétek meg az animét.

Műfaját tekintve horror, de ez ne riassza el a gyenge idegzetűeket! Gyerekeknek készült, így inkább amolyan detektív sztorival egybekötött szellemtörténetet képzeljetek el. Ha más animékhez kéne hasonlítanom, azt mondanám, hogy engem erősen emlékeztet a Gakkou no kaidanra, amit sokáig adtak az Animaxen.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész

 

KategóriákK

Vélemény, hozzászólás?