Kaidan Restaurant (2009)

Infó:

Eredeti cím 怪談レストラン
Angol cím Thriller Restaurant
Egyéb cím(ek) 怪谈餐馆
Besorolás anime, TV
Hossz 23 rész
Év 2009 – 2010

Ismertető:

A címben szereplő étterem a fő helyszíne az animének. Legalább is olyan értelemben, hogy minden rész kiindulópontja és vége itt található. Az étterem vezetője egy szellem, aki minden részben felkonferálja a „menüt”, vagyis hogy az adott húsz percben mi lesz az a három történet, ami előételként, főfogásként és desszertként szolgál, a rész végén pedig ő mutatja be az előzetest is.

Ami az anime történetét illeti:
Egy új diák jelenik meg a Yamazakura Általános Iskolában, akit Shónak hívnak és a családja eddig Londonban élt. Az egyik osztálytársa, Anko mutatja meg neki a várost, és ekkor kiderül, hogy micsoda helyre csöppent valójában. Szellemek lakta étterem, emberré változó macskák, rabul ejtő tükrök… De ezek a furcsaságok Shót egyáltalán nem zavarják. Sőt! Szándékosan keresi az ilyen helyzeteket, és kamerájával mindent filmre vesz, ugyanis ő szenvedélyes rémtörténet-gyűjtő.

Ha érdekel, hogy milyen ijesztő és furcsa kalandokat él át Sho és Anko a barátaival, nézzétek meg az animét.

Műfaját tekintve horror, de ez ne riassza el a gyenge idegzetűeket! Gyerekeknek készült, így inkább amolyan detektív sztorival egybekötött szellemtörténetet képzeljetek el. Ha más animékhez kéne hasonlítanom, azt mondanám, hogy engem erősen emlékeztet a Gakkou no kaidanra, amit sokáig adtak az Animaxen.

KategóriákK

Vélemény, hozzászólás?