Kaitou Joker (2014)

Képtalálat a következőre: „Kaitou Joker ico”

Eredeti cím 怪盗ジョーカー
Angol cím Mysterious Joker
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2014
Ismertető:
Ki ne ismerné a fantomtolvajokat? Bejelentik a lopás pontos helyét és időpontját, mégis képesek kicsúszni a rendőrök keze közül, hála különleges képességeiknek.
Történetünk főhőse, Joker is egy ilyen tolvaj: kivételes bűvésztehetségének és akrobatikus képességeinek köszönhetően bármilyen műkincset képes megszerezni, miközben az őt üldöző rendőrökkel a bolondját járatja. Egyik rablása során azonban új társra lel, egy fiatal kis nindzsára, aki a tolvaj nagy rajongója. A kis Hachi némi könyörgés után Joker tanítványa lesz, és közösen indulnak az ellopni való műtárgyak után a világ minden pontjára. Ám a két tolvaj munkája nem megy mindig zökkenőmentesen: olykor belefutnak egy-két detektívbe vagy más tolvajokba, esetleg csak szimplán elügyetlenkedik a dolgot.Szereplők:

  • Joker: Egy kissé pimasz és nagyképű fiú, akinek különös nézetei vannak a betörőkről és a fantomtolvajokról. Profi bűnöző létére azonban egy jószívű és kissé gyerekes személyiség.
  • Hachi: Mivel még kezdő tolvaj, olykor igen ügyetlen, de a házimunkában példátlanul teljesít. Igazi lelkes kisgyerek, aki hihetetlenül csodálja Jokert, és még ismerkedik a nagyvilággal.
  • Oniyama Dokusaboru: Egy kissé tehetségtelen rendőrfelügyelő, aki Joker nyomában van. Jól ismeri a fantomtolvaj trükkjeit, és mindent megtesz, hogy elkaphassa őt. Gyakran vele van két rendőrnő is, az aranyos Momo és a szigorúbb Ginko.
  • King: Főhősünk múltbeli edzőtársa, és történetünk során az egyik legnagyobb riválisa.

Megvalósítás:
Bár egy nem túl régi animével van dolgunk, a grafika mégis tökéletesen visszaadja a régebbi művek rajzstílusát. Lesznek olyanok, akik ezt nem fogják túlzottan értékelni, de szerintem szép színes, aranyos és kreatív. A zenék is tökéletes hangulatot teremtenek, főleg a pörgős opening. Plusz pozitívum, hogy Joker eszköztáráról is kapunk némi információt a részek közben.

Összegzés:
Egy hihetetlenül humoros anime, kreatív trükkökkel, szórakoztató fő- és mellékszereplőkkel és kissé nosztalgikus grafikával. Aki egy könnyedebb műre vágyik, az nyugodtan tegyen vele egy próbát, mert egy hihetetlenül szórakoztató, és a maga kissé gyermeteg módján izgalmas anime.

Online részek:
KategóriákK
Írta: