Kaleido Star (2003-04) (magyarul)

Eredeti cím カレイドスター
Angol cím Kaleido Star
Magyar cím Kaleido Star
Egyéb cím(ek) Kaleido Star: New Wings
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész × 23 perc
Ismertető:
Elöljáróban annyit, hogy aki akció vagy horror animére számít, az kerülje el messze. Mivel leginkább úgy írhatnám le a sorozatot, hogy sírós-nevetős…

A történet elején egy japán lány, Sora Naegino Amerikába érkezik, hogy a híres cirkusz, a Kaleido Stage-re jelentkezzen. Egy lopási ügy miatt felfigyel rá a Kaleido Stage igazgatója, Kalos Eido és felveszi a cirkuszhoz. Ezután a történet arról szól, hogy lesz valakiből a semmiből Sztár. Az események jobbára a cirkusz kulisszái mögött zajlanak, de persze a látványos műsorszámokat is láthatjuk. Maga a történet amúgy rengeteg szereplőt vonultat fel és talán ezért is lett olyan jó sorozat. Mindenkinek van saját története, háttere és persze rengeteg érzése…

Dióhéjban a fontosabb szereplők: Layla Hamilton, ő a Kaleido Stage ünnepelt sztárja, szinte a végletekig rideg, igazi díva benyomását kelti. Yuri Killian, Layla partnere, aki szintén nagy sztár.
Ken Robbins, amolyan mindenes, aki a háttérből irányítja a dolgokat. Producer. Segítőkész, tipikus kétbalkezes figura. Beleszeret Sorába. Anna Heart, Sora egyik legjobb barátnője. Közel áll hozzá a bohóckodás. Mia Guillem, Sora másik barátnője. Eleinte csak fellép, később ő írja a darabokat.
Fool (ejtsd Fürü), a Kaleido Stage szelleme. A legváratlanabb helyzetekben képes egy kis humort csempészni a sorozatba. Perverz figura.

A sorozat 51 részből áll és egy bónusz részből. A terjedelemből is látszik, hogy egy népszerű sorozatról van szó. Mind a grafikai megvalósítás, mind a hangok kiválóak, bár az első 26 rész openingje borzalmas.
Online részek:
51.rész 52.rész – Extra Stage 53-54.rész
KategóriákK
Írta: