Kamen no Maid Guy (2008)

Kamen No Maid Guy folder icon by Raikiry1991

Eredeti cím 仮面のメイドガイ
Angol cím The Masked Maid Guy
Egyéb cím(ek) 假面女仆
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2008.04.06 – 2008.06.22
Ismertető:
Isten megteremté a férfit, majd isten megteremté a nőt, és nem sokkal utána ki tudja hogy, de a két méteres, kigyúrt, maszkos férfi cseléd állatot is.
Történetünk ott kezdődik, hogy főhősnőnk, a 17 éves Naeka Fujiwara szerényen éli mindennapos és békés életét egyetlen testvérével, a kicsit lökött és cselédmániás Kousuke-val. Ebben még önmagában nem lenne semmi érdekes, ugyan remek animét lehetne kerekíteni kettőjük mindennapjairól, de itt mégsem egészen ez történik. A helyzet ugyanis az, hogy van valaki, aki már kevésbé nézi jó szemmel a lány békés életre való törekvését, ez pedig nem más, mint az ő elképesztően gazdag nagyapja. Szerencsétlen “balesetek” egész áradata folyamán nagyapónak csak ez a két unokája marad a számtalanból, ezért Naeka a hatalmas Fujiwara vagyon soron következő jogos örököse. A lány viszont nem akar ebből az egészből és egyszerűen csak békésen, csendben akar éldegélni, mint minden más lány az ő korában. Viszont a sors nem áll mellette, ezért ha akarja, ha nem, nagyapja megváltoztatja az életét. Így ha Naeka betölti a 18-at, rászáll az örökség. Viszont odáig nem olyan egyszerű eljutni, mint azt Naeka gondolja…
Ugyanis akad pár elvetemült alak, aki szívesebben látná a lányt a mennyben hárfázni, mint itt a földön gazdagon éldegélni. Ezért hát nagyapó úgy határoz, hogy annak érdekében, hogy maradjon valaki, aki megörökölje a vagyont, megvédi unokáit mindenáron. Ekkor csapódik be Naekáék életébe a két mindenre elszánt cseléd, kiket a nagyapó küldött számtalan cselédje közül. Ez két igazán különleges és elvetemült cseléd, hamar rá is lehet jönni, hogy nincs ki mind a négy kerekük. Őszintén szólva, szerintem nem hogy négy, de még egy sincs ki… Az ő feladatuk megvédeni a két testvért, míg Naeka 18 éves nem lesz, még ha beledöglenek a folyamatba, akkor is. Ezzel kezdődik Naeka fél évig tartó kínszenvedése a cselédek, bérgyilkosok és még ki tudja miféle szörnyek ellen harcolva.
Az egyik cseléd Kogarashi, a Cseléd Srác, aki látszólag valahonnan a pokol mélyéről érkezhetett, pusztító erejével mindentől megóvja Naekát, attól is, amitől nem kéne. Emellett halvány fogalma sincs, hogy kell bánni egy hölggyel, és a tiszta fehérnemű a mániája. Ezért rendszeres megtorlásban is részesül, mert Naeka nem hagyja csak úgy, hogy bárki szórakozzon vele és az alsóneműjével… Így Kogarashit is számtalan módon próbálják “jó modorra tanítani”. Ilyenek folyamán előfordul, hogy Kogarashi akár lángra is lobban a nevelés közben…
Kogarashi társa a csodaszép cselédlány, Fubuki, aki első pillanatra maga a megtestesült jóság és kedvesség, ám hamar rá lehet majd jönni, hogy egy igazán elmebeteg nővel van dolgunk. Egy viszonylag nagy és nehéz bunkóval tartja távol az ellenséget és Kogarashit is, ha a szükség úgy hozza. Emellett ő a “Cseléd Srác szelídítő” is, mert ugye Kogarashi egy fenevad, és úgy is kell őt kezelni, nehogy elszabaduljon. Erre meg is van a legtökéletesebb eszköz, de aki erre kíváncsi, nézze meg az animét.
A grafika lehetne egy kicsit jobb is, bár ehhez az animéhez illik. A zene szerintem teljesen illik hozzá, az opening és az ending kellően tükrözi, milyen animéről is van szó. Az anime maga súlyosan elmebeteg, sikerül meglepni a nézőt. Mindent egybevéve szórakoztató alkotás, tele őrültséggel, én mindenkinek ajánlom, aki szeret nevetni egy nagyot. Kikapcsolódásnak első osztályú, elmebetegeknek kötelező.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
OVa

 

KategóriákK