Kami nomi zo Shiru Sekai (2010)

Képtalálat a következőre: „Kami nomi zo Shiru Sekai ico”

Eredeti cím 神のみぞ知るセカイ
Angol cím The World God Only Knows
Egyéb cím(ek) Kaminomi
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 23 perc
Dátum 2010.10.07 – 2010.12.23
Ismertető:
Előszó
A manga első oneshotját 2007-ben adták ki “Koishite!? Kami-sama!!” címen. Majd 2008-ban került kiadásra a The World God Only Knows, amit Tamiki Wakaki készített.

“A világ elvárja, hogy a valóságban éljünk. De ahhoz, hogy a valóságot valahogyan elviselhessük, mindnyájunknak kell találnunk magunknak valami bolondságot.”

Történet
Mindenkinek megvan a maga kis hobbija… Katsuragi Keima-nak a Bishoujo játékok. Keima minden idejét ezekkel a játékokkal tölti el. Még az órákon is csak játszik, a tanárait pedig már kikészíti, mert annak ellenére, hogy nem figyel az órákon, kitűnő tanuló. Egyetlen hús-vér női lény sem tudja felkelteni az érdeklődését… nem érdekli a valóság. Az iskolában egy otamegane-ként ismert (egy kis szó összerántás az otaku és a meganéből), ami annyit takar, hogy “egy kis pancser szemüvegben”.

De van egy másik oldala… az interneten a játék világ Istenének tartják, azt mondják bármilyen 2D-s lányt képes meghódítani. Egy nap üzenete érkezik, amiben felkérik, hogy hódítson meg egy lányt, ha képes rá. Válassza egyértelműen igen volt. De igazából ez egy szerződés volt, ahol nem szerepelt apró betűs rész…: Össze kell gyűjteni az elveszett lelkeket, amik megszöktek a pokolból és női szívekben rejtőznek el. A cél hogy Keima meghódítsa a szívüket és egy csókkal kiűzze a lelket. Ebben segítségére lesz egy démon lány, Elsea de Lute Ima vagyis Elci. Természetesen Keima felvilágosítja Elcit, hogy még kézen fogva se járt egy lánnyal se… nem hogy megcsókolta volna. Ez viszont tragikus, mert a szerződés be nem teljesítése esetén Keima és a démon is elveszíti a fejét! Keima keresztet vet és elkezdi összeírni a játékokat, amiket még végig akar játszani mielőtt meghalna, de Elci valahogy meggyőzi, hogy legalább próbálja meg! Vajon az Isteni Keima a valóságban meg tud hódítani egy lányt?

Ajánlás
Kicsit elcsépeltnek tűnhet a sztori a démon lánnyal és az otaku okostojással, de valahogy mégis jól adja magát elő a főszereplő párosunk és a poénok se rosszak. Talán egy kicsit a Goshuushou-sama Ninomiya-kun-hoz tudnám hasonlítani a humorában. Akik egy kis laza humoros történetre vágynak, azoknak ajánlom ezt a rövid és kicsit buggyant animét! Akinek meg nem volt elég, annak jó hír, hogy lesz második évad is. ^^

Online részek:
KategóriákK
Írta: