Kami-sama no Inai Nichiyoubi (2013)

Képtalálat a következőre: „Kami-sama no Inai Nichiyoubi ico”

Eredeti cím神さまのいない日曜日
Angol címThe Sunday without God
Egyéb cím(ek)nincs
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész
Dátum2013
Ismertető:
~Isten elhagyta a világot~
Isten megteremtette a világot, bele embereket, állatokat, növényeket, jókat és rosszakat. Tizenöt éve mégis úgy döntött, hogy feladja az emberek álmainak és kívánságainak lesését, és halhatatlanságot ad nekik. Ezután az emberek mégis a halált kívánták, és ekkor küldte nekik a sírásókat.
15 éve nem halnak, és születnek emberek, Isten pedig lelépett… de vajon jól van ez így?
“Sírásó vagyok!”
A mondat, amely szállóige lett. Ezt csak történetünk főhősétől, Ai-tól hallhatjuk. A 12 éves Ai nevelőcsaládjával él egy kicsi faluban. Nem járt még a falun kívül, de így is boldog és harmonikus életet él. Apját nem ismerte, anyja, Alfa pedig hat éve meghalt. Alfa sírásó volt, és mikor meghalt, a falusiak rábeszélték, hogy vegye át ezt a szerepet a lánya – az akkor még mit sem tudó Ai. Tovább teltek az évek, Ai minden nap ásott egy sírt, de senki nem halt meg. Majd később a falu összes lakosát megölte egy titokzatos albínó férfi, aki az utolsó túlélővel, Ai-val is végezni akart. Ekkor a lány elhagyni kényszerült otthonát.
Ai álma megmenteni a világot és az embereket? Vajon megtalálja a helyét a világban? “Igazi” sírásó egyáltalán?

~Összegzés~
A történetvezetés gyors és kusza, könnyen összezavarodhatunk benne, de ettől függetlenül nagyon is logikus és érdekes. Az opening és ending is nagyon el lett találva, megy a mű hangulatához. A grafikára egy szavunk sem lehet – viszi a 2013-as színvonalat. A szereplők és a helyszínek viszont, véleményem szerint, nem lettek a legszínesebbek, és Ai jellemén kívül nem sok mindenkinek ismerhetjük meg a valódi énjét. A történet vége is nyitva marad, nincs lezárva, amiből következtethetünk, hogy az anime ordít egy második évad után. 🙂
~Szereplők~
Ai Astin: Egy fiatal és kicsit kelekótya kislány, tele naivitással és egyben elhatározottsággal. Álma, hogy megmenthesse a világot.
Hampnie Hambart: Egy titokzatos albínó férfi, aki csak “emberevő játékszer”-nek hívatja magát. Álma, hogy meghalhasson, és előtte megkeresse feleségét, aki 14 éve eltűnt. Eredeti neve Kizuna Astin.
Scar: Egy ártatlannak tűnő, érzelemmentes, ám mégis mindig vidám fiatal hölgy. Szintén sírásó, és követi Ai minden kalandját.
Yuri: Ai megmentője. Többször is összefut vele, később vele és Scar-ral utazza be a világot.
Ulla Eulius Hecmatika: Ai első barátja, Ortus hercegnője.

Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész
05. rész06. rész07. rész08. rész
09. rész10. rész11. rész12. rész
Ova

 

CategoriesK