Kamichama Karin (2007)

Képtalálat a következőre: „Kamichama Karin ico”

Infó:

Eredeti cím かみちゃまかりん
Angol cím Little Goddess Karin
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2007

Ismertető:

Egy bájos kislány álldogál egy fa tövénél álló kicsi sírhant előtt, és egyetlen barátját síratja, Shii-chant, a kiscicát, aki nemrég húnyt el. Halálával az árva Karin, aki rokonainál él, úgy érzi, teljesen egyedül maradt. Az élete eddig sem volt könnyű, sem a sportban, sem a tanulásban nem sikerült jó eredményeket elérnie, most pedig teljes a magánya. Ekkor találkozik egy ismeretlen fiúval, aki nem épp kedves megjegyzést tesz rá, amivel ki is érdemli Karin jobbegyenesét.

Másnap újabb idegennel talákozik, egy csodaszép kislánnyal, akivel hamar megértik egymást, ugyanis ő is árva. Ez a két találkozás végleg megváltoztatja Karin életét. Megtudja, hogy az anyjától örökölt gyűrűje segítségével egy istennő (a görög mitológiából) erejét birtokolja, de nem sok ideje van a felkészülésre és tanulásra, mert az ádáz ellenség rögtön lecsap rá. Karin egyre szaporodó számú barátaival karöltve felkészül a harcra a szerelem és a szépség erejével.

2007-es anime, a hasonló című manga alapján készült. A mangaka Koge-Donbo, a Pita-Ten alkotója. Aranyos, az elején vidám történet, ami a vége felé kezd komolyabbra fordulni. A grafika ízlés kérdése, de véleményem szerint jól megoldották. Az opening engem személy szerint a Rozen Maiden-ére emlékeztet, az endingben bájos chibi figurák vannak.

KategóriákK