Kamigami no Asobi (2014)

Infó:

Eredeti cím 神々の悪戯
Angol cím Kamigami no Asobi
Egyéb cím(ek) Kamigami no Asobi: Ludere Deorum
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014

Ismertető:
A Kamigami no Asobi a megegyező című, Ludere Deoreum alcímű visual novel adaptációja, ami egy otome, azaz reverse harem játék.

Kusanagi Yui egy átlagos diáklány, aki gyerekkorától kezdve az iaido (kardvívás) harcművészetet gyakorolja. A tanévzárója napján vesszük fel a történet folyamát, Yui, mint minden diák a felvételi vizsgák előtt, elgondolkodik azon, hova is tart az élete, és rá kell jönnie, hogy nem tudja, még a fiúkra sem gondolt soha ezidáig. Még nem is sejti, hogy az élete hamarosan alapjaiban változik meg…
Éppen a család által fenntartott szentélynél imádkozik, mikor egy hangot hall, valaki szólítja – Yui, jó főhős révén követi is a hangot, ami egy tárolóhoz vezeti őt. Itt talál egy kardot, amit különös kék aura vesz körül, s ahogy a lány hozzáér, az átteleportálja őt egy másik világba.
Mint később kiderül, maga Zeusz, a görög főisten hívta őt egy, az isten által fenntartott külön kis világba, egy iskolába. Ennek oka pedig nem más, minthogy a lány segítsen az emberektől eltávolodott isteneknek jobban megérteni a halandókat. Yui találkozik is a görög panteonból Apollónnal, a napistennel, Hádésszal, az alvilág urával és Dionüszosszal, a bor és mámor (valamint termékenység) istenével; a skandináv hitvilágból Baldr, a fény istene, Loki, a tűz istene, illetve Thor, a villámok ura lesz még osztálytársa. A japán istenek is képviseltetik magukat: Susanoo (avagy itt főleg Takeru néven emlegetik), a tengeristen ésTsukuyomi (alias Tsukito), a hold istene is itt van.
Thor, illetve Dionüszosz karaktere kicsit háttérbe szorul, a másik hat istenfiún van inkább a hangsúly. A lista igencsak foghíjas lenne, ha nem szerepelnének még az egyiptomi hitvilág szereplői is, de szerencsére maga Thoth, a tudás egyiptomi istene lesz a tanáruk, illetve kapunk egy Anubist is, bár az ő szerepe még kisebb, mint Thoré vagy épp Dionüszoszé.

Mivel alapja egy reverse hárem játék, így természetesen az anime is az ilyen adaptációknál megszokott formulát alkalmazza: egy felvezetés után betekintést nyújt a fiúk route-jaiba, egy-egy részt szentel nekik, mintha csak a játékban az adott fiút választanánk, és rá hajtanánk rá a főszereplővel. Így mutatják be őt, így tudhatunk meg róla többet, végül pedig visszatér az első részekben elkezdett fősodronyba a szál, az utolsó néhány részre komolyra váltva. A történet éppen ezért eléggé epizodikus, a különböző részek alatt végigkövethetjük a furcsa osztály mindennapi életét. Az alap formulával ellentétben azonban a főszereplő lány egy kompetens személy (példának okáért felesel Zeusszal), igazi jellemmel és karakterjegyekkel rendelkezik, nem csak egy fadarab, akivel a fiúk kedvükre játszhatnak.

Az openinget is és az endinget is a hat fő istenkarakter szinkronhangja énekli, a háttérzenék beleillenek a környezetbe és nem vonják el a figyelmet a történésekről, a grafika pedig hozza azt a szemkápráztatást, amit egy ilyen animétől elvárhatunk. Sajnos azonban a négy hitvilágról szinte semmit sem tudunk meg, az animének nem célja ilyen tudás elcsepegtetése az egyszerű animenéző fejébe, ami szerintem hatalmas kihagyott lehetőség.

Egy könnyed school life anime ez csipetnyi fantasyval és sok helyes pasival – ennek ellenére, főleg Yui személyisége miatt (hogy egyáltalán van neki) –, szerintem az otome-animék között egy kiváló darab, szórakoztató, vicces és bár a történet fő csapását majdhogynem három-négy rész alatt lerendezik, nagyon élvezhető. A bishik szeretőinek már-már kötelező! 🙂

KategóriákK