Kamisama Dolls (2011)

Eredeti cím 神様ドォルズ
Angol cím Dolls of God
Egyéb cím(ek) Kami-sama Dolls
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2011.07.06 – 2011.09.28
Ismertető
Előzmények:

Kamisama Dolls 2007. januárjában jelent meg először manga formájában, és a mai napig havonta jelenik meg új fejezete, melyeket Hajime Yamamura készít.
Az animét 2011. július 6-án kezdték el adni a tévében, melyet a Brain’s Base stúdió készített el.


Történet:

Valahol Japánban létezik egy Karakami nevű kis falu, mely szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól, és melyet két család irányít, akik természetesen rivalizálnak egymással. Ez a két család a Kuga és a Hyuuga család, akik nem véletlenül vannak vezető szerepben. Ugyanis csak ebből a két családból kerülhetnek ki azok, akik Sekik lehetnek, és “megoszthatják szívüket” egy Kakashival. Nos, ez talán szorul némi magyarázatra a részemről. A Kakashik az abszolút erő megtestesülései, amik lényegében hatalmas erejű robotok, amelyek még nagyon régről maradtak a falura. Néhányan “Istennek” is nevezik őket, mivel nincs semmi, ami felérne a hatalmukhoz. A Seki pedig az a személy, aki képes irányítani, már ha a Kakashi elfogadja őt. A falu természetesen nagy titokban tartja ezt a dolgot, és nagyon szigorú szabályaik vannak velük szemben.

Kuga Kyouhei, a Kuga család első számú Sekie volt, amíg úgy nem döntött, hogy lemond erről a címről és elhagyja a falut. Ennek igen nyomós múltbeli okai vannak, de erre nem térek ki. Most éppen Tokióban tanul, és átlagos életet él már több éve, mióta elhagyta a falut. Azonban a múltja elől senki sem menekülhet ilyen könnyen. Egy este, amikor az egyetemi barátaival buliznak, annyit iszik, hogy elájul. Majd mikor felébred, és éppen a többiek után akar menni egy barátjával, Shiba Hibinoval, a liftben meglátnak egy brutálisan összevagdosott holttestet. Kyouhei nem különösebben döbben le a látványtól. Ám amikor hazaér, húga Utao várja, aki átvette a faluban bátyja helyét, és a Kakashiját Kukurit is, bár nem tudja valami jól irányítani azt. Utao elmondja neki, hogy azért jött Tokióba, mert el kell kapnia Akit, aki egy elég erősen gyilkos hajlamú Seki, és eddig a faluban tartották fogva, de megszökött. Mint kiderül, a hulla a liftben is az ő műve volt, és Kyouhei miatt jött Tokióba, akivel van egy kis elintéznivalója. És nem is késlekedik felkeresni őt ezért a Kakashijával.

Grafika, zene:


Az anime képi megjelenése játszva hozza a 2011-es animék színvonalát, valamint a karakterek kidolgozása is nagyon szépre sikerült. Zene tekintetében remek animéről beszélhetünk. Minden helyzetnek megvan a maga aláfestő zenéje, melyek remekül jellemzik az adott helyzetet. Kezdve Bach D moll toccata és fugájától az újabb típusú, modern zenékig. Valamint az opening, ending is remekül el lett találva. Zenei téren igazán remek anime több szempontból is. 


Személyes vélemény:

Ha az anime hangulatát kéne jellemeznem, nem igazán tudnék konkrétumot mondani. Leginkább azt mondhatnám rá, hogy változatos, mivel egy részen belül is igen hamar váltakozik a vígjáték, a dráma és a mészárlós rész. Azonban pont ez adja az anime sokszínűségét szerintem. Izgalmas, drámai, és legfőképpen látványos csatajelenetek, a szereplők is gyakran merőben mások, mint aminek elsőre látszanak. Valamint pozitívum még, hogy a részek szinte mindegyike tartogat valami újat a nézők számára, ami nem hagyja ellaposodni az animét.

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész
Specials:
KategóriákK
Írta: