Kamisama no Memo-chou: It’s the Only NEET Thing to Do. (2011)

Eredeti cím 神様のメモ帳 It”s the only NEET thing to do.
Angol cím Notepad of God
Egyéb cím(ek) Heaven`s Memo Pad
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2011
Ismertető:
NEET-ek. Olyan személyek, akik nem dolgoznak, nem tanulnak és nem járnak semmilyen gyakorlatra.

Történet

Fujishima Narumi apja munkahelyének folytonos változtatása miatt kénytelen nővérével ismét elköltözni. Ez alkalommal Tokióba érkeznek, ahol a fiú megint új környezetbe kerül egy teljesen átlagos, középiskolás srácként. Egyik osztálytársának,Ayakának köszönhetően megváltozik az élete. A lány elviszi őt Hamanaruba, a munkahelyére. Ott megismerkedik a magukat NEET-eknek nevező csoporttal. Közéjük tartozik egy Alice nevű lány is, aki NEET detektív.

Míg az átlagos detektívek tanúvallomásokat hallgatnak meg, állandóan változtatják helyzetüket és saját lábukon kell járniuk a világot ahhoz, hogy megszerezzék a kívánt információkat, addig Alice megfigyeli a világot és rájön az igazságra anélkül, hogy kitenné a lábát a szobájából. Az igazi feladata, hogy a holtak szószólója legyen, felkutatva elveszett szavakat egyenesen a sírokból. Az élőket csak a holtak becsületéért bántják, de csak azért bolygatják őket, hogy vigaszt nyerjenek az élők.

Narumi a lány asszisztenseként csatlakozik hozzájuk, valamint a Hamanaru vezetésében is besegít. Különböző ügyeket oldanak meg, többen is a segítségüket kérik. Ők pedig lerántják a leplet a rejtélyekről.

Megvalósítás

 

    • A grafika, ahogyan elvárható egy 2011-es sorozattól, nagyon szép. Ez igaz a karakterekre, de főleg a hátterekre, amelyek pontosan, korhűen kidolgozottak. Tokió ábrázolása is igen kiváló.

 

    • A hangok, háttérzenék megadják az egész anime hangulatát. Pár seiyuu ismerős lehet, például annak, aki látta az Ano Hanát, hisz Ayaka szinkronhangja egyben Menmáé is. Az OP egy lassabb zongoraszólóval kezdődik, majd a közepén egyre pörgősebbé válik. Az ED viszont teljes egészében egy gyors, ütős dal.

 

  • A részek hossza kb. 25 perc. Ám az első rész 50 percesként debütált, amiben kicsit gondot okozhat a névrengeteg. A második részre viszont már tényleg könnyű megjegyezni a szereplők nevét.

Vélemény

Egy igazán különleges és élvezhető sorozat. Bárkinek ajánlom, főleg azoknak, akik szeretik a detektíves, nyomozós történeteket vígjáték formájában. Nagyon jó kikapcsolódást tudnak nyújtani az anime részei, nekem elnyerték tetszésemet.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákK
Írta: