Kannagi (2008)

Eredeti címかんなぎ
Angol címKannagi: Crazy Shrine Maidens
Egyéb cím(ek)神薙
Besorolásanime, TV
Hossz13 rész
Év2008
Ismertető:
Az anime Eri Takenashi mangája alapján lett animébe öntve 2008-ban, míg a manga 2006-ban jelent meg először.
Történetünk főhőse Jin Mikuriya, aki az iskolai művészetklub tagja. A klubja egyik tagjától kapott egy fadarabot, melyből egy női alakot faragott, ugyanis ez volt a feladat. De ekkor kezdődött el minden, ugyanis a faszoborból egy lány lett – Nagi, aki elmondja neki, hogy ő a környék istennője, a fa pedig, amiből kifaragta őt, egy Kannagi fa. Miután kiderül, hogy Nagi fáját kivágták, és a szentélyt elszállították, így Jin felajánlja neki, hogy maradhat nála, mivel így is egyedül él, és van is hely nála. De ekkor még nem is tudja, hogy mibe is egyezett bele szegény…
Ugyanis annak ellenére, hogy istennőnek mondja magát, Nagi viselkedése sokszor nagyon gyerekes, idegesítő *- bár ez néha nagyon komoly jellemváltozásba is átmegy. Mivel Naginak főleg a tisztátlan dolgok megtisztítása a dolga (rossz szellemek), így Jin segítségét is kéri. De úgy látszik, fogyóban van az ereje – abból adódóan, hogy kivágták a fáját, ahonnan az erejét vette eredetileg. Hogy erejét növelje, és harcolhasson a tisztátlanságok ellen, híveket kell szereznie, akik erőt adnak neki. Ezt a sorozat alatt nyomon is követhetjük, más érdekes történettel is megfűszerezve.
De hogy ne legyen ennyire egyhangú a történet, itt van Nagi testvére is, Zange, aki szintén istennő, és aki szemet vetett Jin-re, persze ezzel is bosszantva Nagi-t. Az ő célja is, hogy minél több hívet szerezzen, és hogy kinek megy ez jobban? Ha megnézitek ezt az érdekes animét, akkor megtudjátok. Van még pár szereplő, akiket érdemes megemlíteni, mint Jin gyerekkori barátnőjét, aki szerelmes Jin-be, csakhogy Nagi és Zange is ugyanarra a fiúra pályázik… Valamint Jin klubjából az elnök, aki egy kissé perverz beállítottságu hölgyemény.
A grafika nekem megfelelő volt ehhez a stílusú animéhez, szintúgy mint a zene is. Összegezve – láttam már jobb alkotásokat is, de egy jó kikapcsolódást tudott nyújtani, még ha nem is hagyott mély nyomot bennem.
Online részek:
01.rész02.rész03.rész04.rész05.rész
06.rész07.rész08.rész09.rész10.rész
11.rész12.rész13.rész

 

CategoriesK