Karneval (2013)

Infó:

Eredeti cím カーニヴァル (2013)
Angol cím Karneval
Egyéb cím(ek) Karneval (2013)
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2013

Ismertető:
Előzmények

A Karneval anime az azonos című mangát dolgozza fel. A manga a Zero-Sum antológiában jelent meg, először 2007-ben, mangakája Mikanagi Touya. 2010-ben hangjáték is készült belőle, s még az anime előtt készítettek egy OVA-t is 2012-ben, melyben megtekinthető az anime előzetese, és olyan jeleneteket is tartalmaz, amelyek a TV-sorozatban nem szerepeltek. A manga jelenleg 11 kötetes.

Történet

A főszereplő egy Nai nevű fiú, aki az erdőben él Karokuval, akiről nem sokat tudunk. Egyszer azonban Karoku nem jön haza, Nai pedig a keresésére indul. Mást nem talál azonban, csak vérfoltokat és egy furcsa karkötőt. Ezután bajba kerül, egy gazdag nő tartja fogva. Szerencséjére találkozik Garekivel, aki gazdag emberek kifosztásából él. Ezután együtt folytatják útjukat.
A továbbiakban belekeverednek egy vonateltérítésbe, s nem más, mint az ország legerősebb védelmi szervezete, a Cirkusz siet a megmentésükre. Vajon elfogadja a Cirkusz segítséget a két fiú? És miért akar a Cirkusz segíteni nekik? Ha ezekre a kérdésekre választ akarunk kapni, akkor meg kell nézni ezt az izgalmas animét.

Az anime

A Manglobe stúdió(Deadman Wonderland) készíti az animét, az Openinget pedig Granrodeónak (Code:Breaker) köszönhetjük. 2013-as darabról van szó, ezért a grafikára nem lehet panaszunk. Mivel az animét elég rövidre tervezték, pár dolgot ki kellett hagyniuk, de ez nem ront az élvezhetőségén.

Ajánlás

Az animét hivatalosan a josei műfajba sorolják, de én mindenkinek ajánlom, aki szereti a fantasyt jó sok rejtéllyel. Nekem eddig az idei kínálatból ez és a Shingeki no Kyojin tetszik a legjobban. Humor, rejtély, izgalom, sok kaland –minderre számíthat az, aki belenéz ebbe a jó kis animébe. Nagyon jó, látni kell!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákK

Vélemény, hozzászólás?