Kekkai Sensen (2015-17)

Kekkai Sensen - Anime Icon by Wasir525

Infó:

Eredeti cím 血界戦線
Angol cím Blood Blockade Battlefront
Egyéb cím(ek) Kekkai Sensen TV
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2015.04.05

Ismertető:

“Azon az éjjelen a Kapu hirtelen megnyílt, és a Másvilág megkezdte invázióját.”

Yasuhiro Nightow (a Trigunnal vált híressé) 2009-ben kezdődő és máig tartó mangája igencsak megérdemli a figyelmet. A belőle készült anime, számomra az idei tavaszi szezon egyik legjobban várt animéje. És igen, a várt színvonalnál jóval többet kaptunk.

Történet:

3 éve már, hogy New York Cityben (később Hellsalem’s Lot néven) megnyílt a rejtelmes Kapu, amelyből a Másviláglényei szivárogtak át és lepték el a várost. Minden megváltozott, ráadásként pedig köd-blokád, azaz egy áthatolhatatlan köd zárta körbe a város területét. Az erőszak és a bűnüldözés már a mindennapi élet részévé vált. A Másvilág és az emberek között pedig egyre csak nő a feszültség.

Az emberfeletti látással rendelkező Leonardo Watch, újságíróként a városba utazik, hogy segítsen a hat hónapja szeme világát vesztett testvérének. A látszólag átlagos srác kedvelt éttermében ücsörög, mikor elcsenik tőle a fényképezőjét. Üldözés közben egy rablás közepén találja magát, ekkor “ismer” rá egy szervezet tagja, Zapp Renfro. A tapintatlan férfi egy másik személlyel téveszti össze, aki a szervezet egyik tagja.
Ekkor keveredik bele a Libra, azaz egy rendfenntartó szervezet munkájába. A főnök, Klaus V. Reinherz szerint az “Isten Szemével” ellátott fiú a győzelem kulcsát jelentheti…

Főbb szereplők:

  • Leonardo Watch: Az “Istenek Szeme” erejét hordozza. Bármit megtenne, hogy segítsen a vak húgán. Elsőre kissé zavarodott, de mint ahogy azt megszoktuk a főhősöknél, kiderül hogy van vér a pucájában.
  • Klaus V. Reinherz: A Libra vezetője. Egy igazi úriember, valamint nagyon megértő. Képes a “vér manipulálására” vagyis ezt az erejét a harcban is bevetni.
  • Zapp Renfro: Elég furcsa alak, de nagyon szimpatikus. Imád másokba belekötni, sokszor azért ezzel messzire megy. Ő is képes a vérével harcolni, de más harcstílust használ.
  • Chain Sumeragi: A “Láthatatlan Vérfarkas”, vagyis képes láthatatlan lenni. Őrületes sebességgel is képes mozogni, bár nagy szerepe nincs a Librában. Szereti megmutatni, hogy ő a “falkavezér”, gyakran fizikai erővel is.
  • Femt: Avagy a “Romlottság Királya”, A Tizenhárom Királyok bűnszervezet vezetője. Leginkább a jól ismert, laza gonosztevő személyiség illik rá.

Vélemény:

Emberek, ez aztán tényleg egy kiemelkedő anime! Van itt minden, és mindenből annyi, amennyi kell: jó szereplők és seiyuuk, jó kis sztori, mesteri humor, kiemelkedő látvány… tehát minden igazán jól lett eltalálva. Egy igazán egyedi anime: főképp a furcsa teremtményeivel és változatos karaktereivel tud újat mutatni. A Másvilági szörnyekre külön kitérnék: hihetetlenül változatosak és dobnak egyet az egészen. (Nekem először a Star Wars jutott róluk eszembe).

Az Op jó hangulatot ad az egésznek, illik hozzá.
A soundtrackek és az ed pedig igazán az, ami visszaadja az igazi városi hangulatot. (Hogy azért ne felejtsük el, hogy New Yorkban vagyunk.) A jazz és egyéb amerikai stílusok teszik változatossá.

A grafika szép, nagyon jól kidolgozott, bár nagyon szemkápráztató mutatványokat ne igazán várjatok. De ne értsétek félre, az anime így is nagyszerűen kidolgozott.

Hogy ne csak a jó dolgokat emeljem ki:
Jó pár negatív kritika is érte ezt a showt, legtöbbször a másolás vádjával. Igen, van egy kis Durarara-feelingje az egésznek, és a vér irányító erő is hasonlít a Deadman Wonderlandben látottra, de hát istenem, manapság már mindenhol találkozhatunk kisebb-nagyobb hasonlóságokkal…

Ajánlás:

Azoknak ajánlanám, akik az év eddigi, talán egyik legjobbját akarják látni. Minden mezőnyben kitűnik a tömegből, egyedi és nagyon szórakoztató. Olyan dolgokat feszeget, mint például az együttélés és a fajok közötti erőviszonyok.
Egyelőre az anime nagyon jól halad, vétek lenne kihagyni. Ha nem is nagyon adtok neki esélyt, egy próbát azért megér. Számomra, ahogy már említettem, nagyon kiemelkedő és szórakoztató! 🙂

Műfaj: Akció, Sci-fi, Seinen, Mutáns, Jelenkori Fantasy, Természetfeletti
Író: Nightow Yasuhiro (Gungrave, Trigun)
Manga megjelenés: 2009 –
Anime megjelenés: 2015 Április – ?
Stúdió: Bones