Kemono no Sou-ja Erin (2009)

Képtalálat a következőre: „Kemono no Sou-ja Erin ico”

Infó:

Eredeti cím 獣の奏者エリン
Angol cím The Beast Player Erin
Egyéb cím(ek) Kemono no Souja Erin
Besorolás anime, TV
Hossz 50 rész
Év 2009

Ismertető:

Ez a 2009-es anime azon Nahoko Uehashi jelenleg is futó regény-sorozata alapján készült, aki a Seirei no Moriboto alapjait megadó könyveket is írta. A regényből eddig 2 kötet jelent meg, és ezeket dolgozza fel az 50 részes anime. A szerző a regények 2 befejező kötetét 2009. augusztus 10.-én jelenteti meg, ami 11 évvel az első két kötet után fog játszódni. Azt, hogy ezekből is készül-e majd anime, még nem tudni, de szerintem nagy rá az esély, hogy igen.

A történet két szálon fut, és míg az egyik szál jóval nagyobb prioritást élvez a másiknál, egyértelműen összefolynak néha a cselekmények, és később valószínűleg mindkét szál teljesen eggyé válik majd.

Első (fő)szál:
Erin egy 10 éves lány, aki édesanyjával él Ake falvában. Erin édesanyja valaha egy volt a Ködemberek közül, akik a társadalomtól elzárva, vándorló életmódot élnek, minden szabályt – a sajátjaikon kívül – megtagadva. Ezeknek az embereknek a különös ismertetőjegye a zöld szemük. Na de térjünk vissza Ake falvába: a falu feladata az, hogy a Királynőszolgálatában álló Nagyherceg számára képezzenek ki Touda-kat, amelyek később csatlakozhatnak a Nagyhercegseregéhez. A Touda egy sárkányszerű lény – bár szárnyai nincsenek -, és az egyik legnagyobb állat ezen világ berkein belül, éppen ezért óriási előnyt nyújt egy belőlük álló hadsereg – az előző háborút is nekik köszönhetően nyerte meg a Királynő és az országa. Erin anyja is egy a Touda-gondozók közül, és maga Erin is egyszer azzá szeretne válni, ha megnő. Éppen ezért folyton segít anyjának, valamint tanul tőle az állatok gondozásáról, és ez még később nagyon jól fog jönni neki. Sajnos egy váratlan esemény miatt Erin kénytelen elhagyni a faluban töltött békés életét, és egy Jone nevű öregedő méhész lakhelyén köt ki. Jone befogadja őt, megtanítja a méhészkedés minden titkára, illetve később jóval több mindenre is – például az olvasásra vagy a különböző gyógynövények tulajdonságaira.

Ezután jön egy 4 éves időugrás, aminek végén Erin már 14 éves, és egy állatgondozói iskolába iratkozik be, hogy a Touda-knál is nagyobb és erősebb, farkasfejű-sastestű Vadállat-Urakról (bocsi a hülye fordításért, de nem tudom, hogy lehetne lefordítani jobban azt, hogy Beast-Lord ^^) tanulhasson. Itt Erin rögtön kiemelkedik az átlagdiákok közül, és rögtön felhívja magára a figyelmet az eszével, de ez még később bajokat is jelenthet.

Második szál:
Mindeközben a királyi és nagyhercegi család tájékon egyre jobban folynak az események, és ez semmi jót nem jelenhet. Több embert is megismerhetünk, akik rájöttek a jelenlegi létforma romlottságára – többek között a Nagyherceg idősebbik fiát; illetve a Királyi testőrség egyik tagjá, Ial-t, illetve annak egykori mesterét -, és megpróbálják ezt megváltoztatni. Eközben a királyi család egyik tagja láthatóan készül valamire, ami valószínűleg mind a királyi, és mind a “lázadói” félre veszélyt jelenthet. Ezen kívül merénylet éri a királynőt is egy rejtélyes csoport jóvoltából.

Hangok, zenék:
Az opening és az ending nagyon szép, és rengetegszer csendül fel mindkét dallam az animén belül is. Ezenkívül nagyon szép lant-előadásokat, illetve énekeket is hallhatunk az animében. A seiyuuk elég jó munkát végeztek, és bár az Erin hangját adó Nanase Hoshii még kezdőnek számít, elég szépen tud játszani a hangjával. A seiyuu-gárdában többek között megtalálhatjuk még Akira Ishida-t, Akeno Watanabe-t és Mikako Takahashi-t, akik már több remek animéhez is adták a hangjukat.

Kép világ, grafika:
A grafikáért a Production I.G. a felelős, és nagyon szép munkát végeztek vele. Az anime képi világa nagyon egyedi és szép, ezen kívül tökéletesen megadja a hangulatot a mű összes részéhez. A karakterdesign elsőre kicsit gyerekesnek tűnhet, valamint kicsit a nyugati rajzfilmekére hasonlít, de elég gyorsan megszokható.

Vélemény:
Nekem nagyon tetszik az anime, igazán jó hangulata van, és a történet is egyre érdekesebbé válik. Tanácsként mondanám, hogy akit az első pár rész elrémiszt, az jobb is, ha nem nézi tovább, mert minimum a sorozat feléig még ugyanez a nyugodt tempó fogja jellemezni szinte minden részét. Az ismertető egy kicsit hosszúnak tűnhet, és netalán egy kicsit spoileresnek is, de megpróbáltam visszavenni magamból, és semmi igazán fontos dolgot nem árultam el, de úgy éreztem, ennyit muszáj leírnom, hogy be tudjam mutatni ezt az alkotást. Remélem vannak olyanok, akiknek kedvet adtam az animéhez, mert tapasztalatom alapján nem sokan ismerik még Magyarországon. Az ismertetőt a 24. résznél írtam, szóval éppen hogy az anime fele előtt, szóval amint befejeződik, mindenképpen újra szeretném írni, hogy teljes képet tudjak adni a sorozatról.

KategóriákK