Kidou Senshi Gundam Unicorn (2010-14)

Képtalálat a következőre: „Kidou Senshi Gundam Unicorn ico”

Infó:

Eredeti cím 機動戦士ガンダムUC (ユニコーン)
Angol cím Mobile Suit Gundam Unicorn
Egyéb cím(ek) Kidou Senshi Gundam UC
Besorolás anime, OVA
Hossz 7 rész
Dátum 2010 – 2014

Ismertető:

Bevezető:

A Gundam Unicorn elsőként Light Novel-ként látott napvilágot, szerzője Harutoshi Fukui, amit a Kadokawa Shoten publikált. 2006-2009-ig futott, 10 kötettel fejezték be és 2009-ben jelentették be, hogy anime is lesz belőle egy 6 részes OVA formájában, amit a Sunrise stúdió fog készíteni, a nagy rendező, Kazuhiro Furuhashi rendezésében.

Történet:
A történetünk akkor kezdődik, mikor az emberiség megünnepli az első űrkolónia megépítésének befejeztét és az új időszámítás, illetve az egyesített emberiség létrejöttének kezdetét. De az öröm nem tart sokáig, mivel az ünnepség alatt felrobban a kolónia, ami két részre osztja majd az emberiséget. A Földi Államszövetségre (Earth Federation) és a Neo Zeon katonai szervezetre. És megkezdődik az 1 évig tartó háború…

A történet főhőse a 16 éves Banagher Links, aki a háború után született, és az Anaheim Industry Technical School tanulója. Egy újabb háború van kilátásban, ami egy titokzatos tárgy, a Laplace Doboza megszerzéséért folyik. Ekkor találkozik Banagher Audrey Burne-vel, akit egy véletlen folyamán megment, mikor kizuhan a kolónia felső szintjéről. Audrey célja, hogy megakadályozza a háború kitörését, bevonva Banagher megkeresik Cardeas Vist-et, aki egy nagy befolyással bíró nemes a kolónián belül és a Anaheim Industry Technical School igazgatója, de törekvéseik nem járnak sikerrel. A Földi Államszövetség Londo Bell csoportja megtámadja a kolóniát a Mobile Suit([MS)-jaival. A Neo Zeon-tól Marida Cruz az MS-ével Kshatriya-val megpróbálja megállítani az ellenséges MS-eket, közben Banagher egy véletlen folyamán miközben Audrey-t keresi, megtalálja a legújabb fejlesztésű MS-t az RX-0-át, vagyis az Unicorn Gundam-ot. A pilótafülkében Cardeas Vist-et találja, aki megsebesült és kiderül, hogy ő Banagher apja, aki elhagyta őt, mikor még kicsi volt. Apja rábízza az egységet, hogy vessen véget a háborúnak, így megkezdődik a harc a békéért.

Vélemény:
Szépen kidolgozott grafika, a régi Gundam sorozatra emlékeztető elemekkel kiegészítve. Nagyon tetszik a világkép, a szereplők és az MS csata jelenetek. Gundam rajongóknak kötelező darab, de bárkinek ajánlom, aki szereti az akciót, a sci-fi-t és a mechát, az nem fog csalódni garantálom.

Online részek:

1. rész
2. rész
3. rész

folyt köv?

KategóriákK