Kill la Kill (2013-14)

Képtalálat a következőre: „kill la kill ico”

Infó:

Eredeti cím キルラキル
Angol cím Kill la Kill
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2013 – 2014

Ismertető:

Gondolom, mindenki hallotta már azt a kifejezést, hogy „a ruha teszi az embert”. Nos, erre a sorozatra ez nagyon is igaz, ugyanis a ruha nagy erőt biztosít a viselőjének.

 

Háttér

A sorozat a Trigger animációs stúdió első eredeti televíziós anime projektje. Írta: Nakashima Kazuki, rendezte: Imaishi Hiroyuki. Korábban már dolgoztak együtt a Gurren Lagann sorozaton. Kill la Kill-t 2013. október 3-án kezdték sugározni Japánban. A manga-adaptáció Ryou Akizuki rajzaival októberben, a Kadokawa Shoten Young Ace antológiájában jelent meg. A sorozat zenéjét Hiroyuki Sawano szerezte.

Történet

Rögtön a történet elején megismerkedhetünk egy különleges gimnázium alapvető szabályaival. A Honnouji Akadémiafegyelmi bizottságának elnöke, Gamagoori Ira egy diákot büntet meg, aki ellopott egy iskolai egyenruhát. Felmerülhet a kérdés, hogy mégis ki akarna egyenruhát lopni, és ezért miért kell őt megbüntetni? Nos, csupán azért, mert ha valaki felvesz egy ilyen különleges ruhadarabot, annak megnő az ereje.
Történetünk főhőse csak másnap reggel érkezik meg Honnou városába. Matio Ryuuko egy heves vérmérsékletű, lázadó gimnazista lány, aki cserediákként érkezik a Honnouji Akadémiára. Ryuuko már az első nap Kiryuin Satsuki, a Diáktanács elnöke elé áll. Főhősünk többet szeretne megtudni apjáról (Matoi Isshin), aki rejtélyes körülmények között halt meg. Úgy hiszi, hogy Kiryuin Satsuki tudja a válaszokat, viszont láthatóan nem akarja elárulni. Ryuuko ezért úgy dönt, akkor kiveri belőle az információt. Viszont képtelen felvenni a harcot a különleges egyenruhákkal szemben. Sikerül ugyan elmenekülnie, de rádöbben gyengeségére. Itt azonban nincs vége a történetnek, ugyanis Ryuuko mégis visszatér az iskolába, egy különleges ruhát viselve. Kamui Senketsu nagy erőt biztosít neki, és átalakulva alig takar valamit a lányból. A cserediáknak még erősebbé kell válnia, hogy legyőzzön minden klubelnököt, Diáktanács tagot, és végül magát Kiryuin Satsuki-t (egyenruhájaKamui Junketsu). Ryuuko nincs egyedül, ugyanis jó barátok segítik, mint az izgága és vicces Mankanshoku Mako és családja, valamint Mikisugi Aikuro.
Vajon megtudja az igazságot? Ha igen, hogyan fog fellépni apja gyilkosa ellen? Milyen volt a férfi valójában? Milyen félelmekkel kell majd megküzdenie a lánynak? Milyen titkok kerülnek majd napvilágra?

Vélemény

Az erősebbik nem képviselői valószínűleg több élvezetet találnak a sorozatban. Falatnyi ruhák, és a fő cél a teljes lecsupaszítás? Az biztos, hogy nem a kidolgozottsága vagy a rajzstílus miatt szerethető a sorozat. Őszintén, nem is tudom megmondani, hogy mi benne a szerethető… A neveket és a fontos információkat nagy piros betűkkel írják ki a képernyőre, konkrétan az arcodba nyomják. Sokan mondják, hogy jelentősen zuhanhat tőle az IQ szint. A szereplők meg a legdrámaibb pillanatokat is elviccelik. Ennek Mako az igazi mestere. Szóval sok vicces vagy fárasztó jelenettel kell számolni a sorozat során. Előfordul, hogy teljesen képtelen dolgok történnek, egyszerűen nehéz komolyan venni. Bár vannak drámai pillanatok, elgondolkodtató álláspontok, világrengető igazságok, érdekes csavarok, és olyan izgalmas jelenetek, amiket nem viccelnek el, és ami szerethetővé teheti a sorozatot. Illetve drukkolhatunk Ryuuko-nak, aki nem csak egyre erősebb lesz, hanem jellemfejlődésen is átesik.
zenéket szerintem nagyon jól eltalálták. Illenek a jelenethez, fokozzák a hangulatot, és sok, már ismert dallam is felcsendül. A második Opening és az első Ending különösen tetszik nekem.
Miért is kezdjünk bele a sorozatba? Én azt mondom, aki elkezdi nézni, és azt mondja, hogy még a következő, meg a rákövetkező részt is megnézné, akkor annak vétek lett volna kihagyni. Maga a sorozat azonban eléggé megosztja a nézőközönséget, éppen ezért én azt mondom, hogy mindenki nézzen bele, és menet közben döntse el, hogy érdemes-e folytatnia vagy sem. Szerintem megérdemli a sorozat, hogy minél többen megnézzék.

KategóriákK