Kimi Ni Todoke (2009-10)

Képtalálat a következőre: „Kimi Ni Todoke ico”

Infó:

Eredeti cím 君に届け/

japán
Angol cím Reaching You
Egyéb cím(ek) Reach You, Kimi ni Todoke – From Me to You
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2009 – 2010

Ismertető:

2009 őszi szezonjában startolt el a 25 részes Kimi ni Todoke című anime, melyet a Production I.G közreműködésével a Nippon Television mutatott be.

Biztos mindenkinek volt az osztályában legalább egy olyan tanuló, akit mindenki szapult, akit mindenki bántott, akit mindenki került. Főszereplőnk jelen esetben egy ilyen diák. Kuronuma Sawakóval 15 éves korában ismerkedünk meg, korának köszönhetően egy középiskolában. Osztálytársai ijesztő külseje miatt kerülik és félnek tőle. Neve életvidám gyermeket jelent, de egy félreértés miatt még általános iskolában Sadakónak kezdték el gúnyolni, annak a Sadakónak, akit jól ismerhetünk a Kör című horrorfilmből. Az sem sokat segít szegény Sawako helyzetén, hogy külseje is megtéveszthetetlenségig hasonlít a már említett film szereplőjére. Mindezeknek az ellenére egy elég visszahúzódó, csendes, kedves és szinte a végtelenségig naiv lányról van szó, aki szemét egy fiúra szegezte, Kazehaya Shotára. Tulajdonképpen Kazehaya lenne az az ember, akit Sawakónak a neve jelent, egy élénk, életvidám srác, aki népszerű mind lányok és fiúk körében. Rá szegezte tekintetét, mert ő az ideálja, ugyanis Sawako szeretne megszabadulni borús hétköznapi életétől és barátokat szeretne szerezni, vágyik mások társaságára. Persze, hogy küldetése sikeres legyen, sokat kell majd dolgoznia a lánynak és a hangzottak után szinte lehetetlen feladatnak tűnik, hogy kitörjön a “sötétségből”, de szerencséjére nincs egyedül, vannak jó emberek körülötte.

Nem lehetne romantikus animének nevezni, ha csak ennyiről szólna. Sawako érzelmeket is táplál Kazehaya iránt, csupán ügyetlensége miatt egyrészt észre sem veszi ezt, kifejezéséről meg aztán szót sem ejthetünk. Viszont nem mondok el nagy spoilert, ha azt mondom, hogy a fiú sincs ezzel másképp, hiszen a nézőben 1-2 rész után tudatosul, hogy ezek bizony szerelmesek egymásba. Mivel Kazehaya népszerű mind fiúk és lányok körében, ezért Sawakónak nem lesz egyszerű dolga, eddig is szálka volt egyesek szemében, de mostantól főellenséggé válik és ahogy a mondás is szól: szegény embert az ág is húzza.

A történet viszonylag összefüggő és folyamatos, bár időben vannak ugrások, ezt alig lehet észrevenni, maximum csak az öltözködésből és az időjárásból. Úgy nagyjából 8-9 hónapnyi cselekményt mesél el nekünk a 25 rész, ugyanis kiderült, hogy folytatása várható a sorozatnak 2011. téli szezonjában. Nem véletlen kezdtem úgy az ismertetőt, hogy a Nippon Televisionon vetítették a sorozatot és a Production I.G animálta. Grafikailag teljesen helyben van, sőt, inkább nevezném zseniálisnak. Színes, letisztult és a végtelenségig egyszerű is egyben. Legjobban a Paradise Kissre emlékeztet minden téren és maguk a deformált szereplőkkel rajzolt jelenetek is arra hasonlítanak. CG jelenetre senki se várjon, elég ceruzarajzos hangulata van.

Az opening és az ending mindössze egy perces, ellentétben a standard másféllel, és bár sem a dalok sem az animáció nem kimagasló, valamiért mégis hangulatos és odaillő. A sorozat soundtrackje pedig úgy érzem elég hatásos és szintén helyénvaló volt ahhoz, hogy az mondjam tökéletesen megfelelt céljának; nehezen tudnék elképzelni jobbat. A karakterek hangjait is úgy érzem tökéletesen eltalálták és bár nem vagyok fanja sem Noto Mamikónak, sem Hirano Ayának, de jelen esetben mindkettő jó szerepet kapott és Noto Mamiko tökéletesen kölcsönözte Sawako hangját.

Igazándiból a történet nem egy világot megváltó valami, de legalább elmondhatjuk róla, hogy kiszámíthatatlan. Lesznek jelenetek, amiket már “mindenki látott valahol”, de a szereplők reakciója teljesen más, életszerűbb, ami miatt az egész végig érdekfeszítő és friss marad. A kissé gyenge történetet azonban bőven kompenzálja a többi tényező; egészen annyira, hogy a sorozat a kedvenceim közé is került és tárt karokkal várom a második évadát! Kiknek ajánlanám? Romantikus és komikus történet kedvelőknek? Naná! Egy biztos, akinek bejött a Nodame, Itazura na Kiss, ef sorozatok, ParaKiss stb., azok ne habozzanak egyetlen percet se!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákK

Vélemény, hozzászólás?