Kimi to Boku (2011)

Képtalálat a következőre: „Kimi to Boku ico”

Infó:

Eredeti cím 君と僕./

japán
Angol cím You and Me
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2011

Ismertető:

A történetről

2003-tól napjainkig futó Kiichi Hotta által rajzolt Kimi To Boku mangából 2011. október 4-én elkészült az első 13 epizód hosszúságú sorozat. A rá következő évben, 2012. április 3-án pedig a második évad is, ami úgyszintén 13 epizód hosszúságú. A manga 2004 óta több shounen magazinban megjelent. Köztük a híresebbekben is, mint például a Shounen Gangan, illetve a Square Enix.

Történetünk kezdeti főszereplő gárdája négy középiskolás fiú, akik óvodás koruk óta ismerik egymást. Shun Matsuoka, kinek külseje lányos, egyben a viselkedése sem valami férfias, Kaname Tsukahara, a komolyabb, kicsit hideg személyiségű osztályfelelős, illetve az ikrek, Yuta és Yuki Asaba, akik időnként szeretik Kaname idegeit húzni. Később a főszereplők közé csatlakozik Chizuru Tachibana, egy félig japán diák, aki megint egy gyerekkori barát. Vajon kinek a régi gyerekkori ismerőse? Kiderül a sorozatban! A történet levezetése a szokásos iskolai témakör, ahol a szereplők különböző programokban vesznek részt, egymás problémáiban segítenek, vagyis a mindennapi életüket végigkövetjük. Ahogy haladunk, megismerhetjük a főbb szereplők gyermekkori emlékeit, a szoros barátságuk kialakulását és a másikhoz, illetve egymáshoz való viszonyulásukat. Külön figyelemre méltóak a macskák, akik időnként feltűnnek a sorozatban, még ha csak egy rövidke pillanatban is. Ezen állatok jelképezik a karaktereket, de semmi kapcsolatuk nincs az emberi szereplőkkel, nem befolyásolják a cselekményeket.

 Kivitelezés / Design

A karakterek kinézete nagyon eltér a megszokott modern rajzolástól. Nagyon egyszerű, sima és konkrétan kevesebb a szín, mint a legtöbb animében. Emiatt egyfajta nyugodt érzést adhat a nézőnek. Ettől függetlenül nem ronda, sőt mondjuk úgy, hogy a megnyugtató grafika teszi egyedibbé, illetve érdekesebbé a sorozatot.

 Zene

Az opening hangulata hasonló, mint a legtöbb iskolai témájú animénél. Úgyszintén a vidám, rockosabb vonal felé hajlik. A történet mögötti háttérzenék az aktuális hangulatra illeszkednek, s leginkább a kellemes hangú fúvós hangszerek hangjai dominálnak. Az ending szép, kicsit drámai hangulatú, melyben a kellemesen csengő éneket zongora kíséri végig vonósokkal, dobokkal a háttérben.

 Vélemény, de inkább a záró rész

Mint említve lett, a mindennapi egyszerű iskolai élet témaköre dominál a történetben, így óriási dobásokra nem kell számítani. A hangulatfelelős Chizuru lesz, s ő lesz azon szereplő, aki próbálja feldobni viselkedésével a sorozat hangulatát. Leginkább akkor és azoknak ajánlom a sorozat megtekintését, akik nagyon ki szeretnék kapcsolni magukat és semmi elgondolkodtató dolgot nem akarnak nézni, csak figyelni, ahogy öt iskolás tengeti mindennapjait, szórakoztatja egymást, problémákat old meg. A sorozat célközönsége leginkább a fiatalabb tizen- és huszonéves lányok, de akár az idősebb korosztálynak, illetve a fiúknak is lehet egy kellemes kikapcsolódás.

 

 

 

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákK

Vélemény, hozzászólás?