Kin’iro no Chord: Primo Passo (2006)

Képtalálat a következőre: „La corda d'oro: primo passo ico”

Eredeti cím 金色のコルダ
Angol cím The Golden Chord: Primo Passo
Egyéb cím(ek) Kin Iro no Chord
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2006 – 2007
Ismertető:
Egy fiatalember vágya mindig is az volt, hogy nyithasson egy zeneiskolát. Egy nap aztán megmentett egy furcsa, kicsiny teremtményt, aki hálából megépítette neki.

A jelenben pedig ez a zeneiskola már a Seisou Akadéma nevet viseli. Egy reggel, a másodéves Hino Kaho épp lekési a csengetést, majd az iskola kapuját átlépve megjelenik elõtte egy tündér, amitõl a lány megijed, majd befut az osztályterembe. Azonban a kis zenetündér, Lily nagyon örül, hiszen az emberek ezidáig nem nagyon vették õt észre, s már épp arra gondolt, hogy ez az év is ugyanolyan unalmasan fog eltelni, mint a többi.

Amikor Kaho beér az osztályba, egyik barátnõje épp egy múltbéli szerelmes történetrõl mesél, amelyben a két vetélytárs hegedûmûvész, egy férfi és egy nõ, egy tündérnek köszönhetõen talált egymásra. Kahónak egybõl beugrik a néhány perce látott tündér, de még mindig nem hiszi el, hogy tényleg igazi volt-e, s míg õ magában letárgyalja a dolgokat, a tanár kiszólítja õt, de Kaho beleordít az óra közepébe, amiért szépen megkapja a büntetését. Néhány papírt át kell cipelnie az iskola másik felébe, a zenei osztályokhoz, pontosan a 2-A osztályba. (Az iskola két részre bontható, a zenei osztályokat található épületrészre és a normál, átlagos osztályokat található részre.)

Ám útközben belebotlik Tsuchiura Ryoutarou-ba, aminek következtében kis híján majdnem leesik a lépcsõn, de a srác utánanyúl és megfogja õt. Ezután a srác elkíséri õt a zenei osztályba, ahol találkoznak egy kék hajú, beképzelt sráccal, aki még véletlenül sem hajlandó egy kis segítõkészséget mutatni… Késõbb aztán Ryoutarou és Kaho elköszönnek egymástól, s ismét megjelenik a kis zenetündér, Lily, de ezúttal hiába fut el a lány elõle, mert az követi Kahót és közli vele, hogy csakis a lány látja őt.

Ebédszünetben aztán az iskola igazgatója tájokoztatja a diákokat, hogy kik lesznek a meghírdetett zenei verseny résztvevõi. Hino, amint meghallja a nevét, Kanazawa-senseihez fut, hogy közölje, itt valami hiba történt, hisz õ neki semmi köze a zenéhez és nem tud semmiféle hangszeren játszani. Kanazawa azt válaszolja, hogy valószínûleg azért lett õ is az egyik kiválasztott, mert látta “õt” (azaz a tündért), majd ezután azt mondja Kahónak, hogy iskola után feltétlen menjen a zenei osztályok gyakorlótermébe. Ekkor jelenik meg Yunoki és Hihara (Hihara trombitán, Yunoki pedig fuvolán játszik), s miután bemutatkoztak a lánynak, megkérdezik tõle, hogy õ milyen hangszeren játszik, de erre a lány azt feleli, hogy neki semmi köze ehhez az egészhez és elrohan.

Iskola után elmegy a gyakorlóterembe, ahol ismét feltûnik Lily, s elmondja Kahónak, hogy valójában mi is a szerepe és miért van itt. Elmondása szerint a zene maga a boldogság forrása, ezért a zenét terjeszteni kell a világ minden részén, hogy az megteljen boldogsággal. Egykoriban az emberek nagy része látta õt, de manapság nagyon ritka (szinte nincs is olyan eset), amikor látják/észreveszik. Legvégül átad egy varázshegedût Kahónak, majd arra kéri õt, hogy próbálja ki, mert bárki képes arra, hogy játsszon rajta.

A lány visszakozik, nem hajlandó kipróbálni, ráadásul a karja a varázserõ következtében magától kezd mozogni. A tündér nem hajlandó visszavenni Kahótól a hegedût és eltûnik. Néhány pillanat múlva viszont megjelenik Tsukimori Ren (a korábban feltûnt kék hajú, beképzelt srác), aki közli a lánnyal, hogy nem kér plusz vendéget, míg õ a hegedûjén gyakorol, és kitessékeli õt a gyakorlóterembõl. Késõbb Kaho az iskolában bolyongva belebotlik három lányba, akik épp megkörnyékezték Fuyuumi Shouko-t (a kiválogatottak között õ még a másik lány). Amikor Kaho odamegy, hogy közbelépjen, a három lány bizonyítást kér arra, hogy tényleg jól játszik-e hegedûn egy egyszerû osztályból való, merthogy beválogatták õt is a versenyre, s a lánynak nincs más választása, itt és most bizonyítania kell….

Nekem nagyon nagyon tetszik ez az anime, szó szerint minden KIRÁLY benne, ezért inkább nézzétek meg.

Online részek:
KategóriákK