Kino no Tabi: the Beautiful World (2003-2017)

Kino no Tabi: The Beautiful World - Anime Icon by rofiano

Eredeti címキノの旅 -the Beautiful World-
Angol címKino`s Journey: the Beautiful World
Egyéb cím(ek)Kino`s Travels ~the Beautiful World~
Besorolásanime, TV
Hossz13 rész
Év2003
Ismertető:
Történetünk egy olyan világban játszódik, ami akár kis túlzással a miénk is lehetne. Egyetlen kivétellel. Távközlés híján az “országok” mai szemmel nézve egy erődítményben léteznek, és a többi országtól többé-kevésbé, de függetlenül léteznek. Minden ország más-más szokásokkal, törvényekkel, ideológiával és emberekkel létezik ebben a világban. És vannak, akik arra tették fel életüket, hogy a világban vándorolnak és felfedezik a világ sokszínűségét, ők a vándorok.
Történetünk Kino-ról, az egyik ilyen vándorról szól. Életének azon részét követhetjük nyomon, mikor meglátogat jópár országot, és a történet folyamán többé-kevésbé, de megismerhetjük múltját is, miért választotta ezt. Kino-t hűséges “társa”, Hermes követi, mondhatni viszi tovább útján, és így betekintést nyerhetünk minden bemutatott ország gyakran legféltettebb titkaiba is, de persze sehol sem maradva tovább 3 napnál. Minden részben egy új világ tárul fel a néző előtt. A világ változik? Hova haladunk? Miért létezünk? Ilyesféle kérdéseken gondolkodtat el minket ez a mű.
Grafikailag lenyűgöző, a zene is tökéletesen eltalálta a mű hangulatát. A karakterek, habár nem mindenki gondolja így, de szerintem remekül lettek kidolgozva. Összességében ez egy inkább filozófiai mű, ami sok mindent feldolgoz mai világunk hiedelmeiből, vagy a múlt érdekes vagy érdektelen dolgaiból. Mindenképp ajánott megtekintése.
Online részek:
KategóriákK