KissXSis (2010)

Képtalálat a következőre: „KissXSis 512x512”

Eredeti cím キス×シス (2010)
Angol cím KissXSis (2010)
Egyéb cím(ek) キスシス
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2010
Ismertető:
Felvezetésnek

Ditama Bow… így önmagában csak kevés fülben cseng csak vissza. A szakavatottabbak tudnak róla ezt-azt. Pályakezdő mangakaként egy Evangelion hentai DJ-vel rukkolt elő, majd az egykötetes Super Love Potion következett, majd a karrierje egyik nagy ugrása, a Mahoromatic. A KissxSis-en 2004-ben kezdett csak el dolgozni, amely egy azóta futó manga, ahogyan aFight Ippatsu! Juuden-chan!! is (igaz, ezen 2008-ban kezdett el dolgozni).

A KissXsis témája végtelenül egyszerű: tegyük fel, az egyik szülőd meghalt, mikor még nagyon fiatal vagy, majd egy új házasság következtében lesz két szerető nővéred, akik ráadásul ikrek, és ezek szeretete később szerelemmé válik. Te hogyan éreznéd magad ebben a helyzetben…?

Puszit a’ ikreknek!

Noha az OVA még most is tart és csak 2010 késő őszén várható a következő része (sorban az 5.), a történet népszerűsége miatt, hogy csillapítsanak némi testvérszerelmi és borderline H-éhséget, bejelentették a 2010-es tavaszi szezonra a manga TV-sorozat változatát, ami valljuk be magunk előtt: erősen megosztotta a közönséget.

Pedig a történet mit se változott: Keita életerős fiatalember, akinek néha az agyára megy a két, belé őrülten szerelmes nővére, kedves és készséges, jól főző Ako és a kicsit durcásabb, de annál perverzebb fantáziájú Riko. Ő ellene van kettejük érzelmeinek, bár nem igen tud tenni ellene semmit… a szülők a lányok pártján állnak, hiszen vérfertőzésről szó se tud esni, miután vérségi kapcsolat köztük nincs. Bár mintha ez nem lenne elég, Keitáról az iskola lányai közt az járja, hogy ő a “perverzek démona” vagy éppen azok “császára”, hála a két nővérének és a hármójukról kerengő pletykáknak…

Röpke véleményezés

Nos, a grafika alig változott az OVA-hoz képest. A karakterdizájn ugyanaz maradt, csak a színeket élénkítették kicsit jobban meg. Ám ettől függetlenül a 2010-es elvárásokhoz képest legalábbis nem éppen csúcs, sokkal inkább átlagos.

A történet talán az, amely jobban megosztotta az embereket. Erős ecchivé redukálták a borderline hentai (majdnem hentai) tartalmú mangát, több jelenetet módosítottak, átrendeztek, kihagytak vagy beszúrtak. Az igazi jellegét 60%-ban vesztette el. Igazi véget ne várjunk, hiszen a mangában nincs olyan rész eddig, ahol érdemes lenne lezárni a történetet egy esetleges folytatásig.

A hangok ugyanazok maradtak, mind eddig, tehát maradt nagyon eltalált szinkronstáb, a tiszta és életszerű háttérhangok, na meg a különböző hatáskeltők. Az openingről és az endingről kéne még pár szót ejtenem. Őszintén megvallva a zene tetszett, ám a kép megvalósítás annyira nem. Az OP alatt vagy nem a zene ritmusát, ütemét és hangulatát láttam viszont a képi megvalósulásban és egy csomó elcsépelt képsor van, amely inkább untat, mint sem érdeket feszítsen. Az ED ebben már jobb, noha az ikrekről sugárzik az, hogy totálisan a számítógépes grafika teremtményei, ennél fogva eléggé bábuszerűek a mozdulataik, mintha Pinokkiót rángatnánk a drótjain keresztül a zenére. Aki teheti, inkább a számokat szerezze be, mintsem ezek videóit.

Nos, a manga fanjainak nem igazán ajánlanám, ők vérig sértve éreznék magukat, hiszen az OVA-hoz képest számukra ez a mélyrepülés. Azoknak, akik csak belenyalnának a KissXSis mangába, érdemes előbb ezzel kezdeniük, majd az OVÁval folytatva párhuzamosan a mangát, s ez különösen igaz a kezdő animésekre, akiket megfogott. Mindenki másnak egy kikapcsolódás, amolyan jég dupla whiskyvel…

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
OVA 0 OVA 1 OVA 2 OVA 3 OVA 4
OVA 5 OVA 6 OVA 7 OVA 8. OVA 9.

 

KategóriákK