Kizuna (1994-95)

Infó:

Eredeti cím KIZUNA~絆~
Angol cím Kizuna
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Dátum 1994 – 1995

Ismertető:

Ennél a műnél is le kell szögeznem, hogy yaoiról van szó. Több szót ne is vesztegessünk erre.
A 3 részes ova Kodaka Kazuma azonos című mangája alapján készült; jobban mondva az első 3 kötet eseményeit öleli fel (a tíz kötetből), ebből is látható, hogy a lényeg a mangákban van.

Samejima Ranmaru egy nagyon jóképű és népszerű középiskolás srác. Nagyon tehetséges és ígéretes jövő előtt álló kendós, akinek a legnagyobb álma, hogy ő legyen egyszer a No1. A legjobb barátja Enjouji Kei, aki egy yakuza főnök törvénytelen fia, szintén kendózik, de nem hajlandó csatlakozni Ranmaruék csapatába. Ran és Enjouji között sokkal több van, mint barátság. Nagyon mélyen szeretik egymást.

Az ova ott kezdődik, hogy Ran és Enjouji már együtt élnek, élik egyetemista életüket. Időközben volt egy tragikus baleset, melynek következtében Ran soha többé nem kendózhat. Enjouji mostohaöccse (Kai), aki szabályszerűen rajong Ranmauért, Enjoujit hibáztatja Ran balesetéért. Majd kiderül, hogy miért. Kai eldönti, hogy megszerzi magának Rant és ezzel legyőzi Enjoujit is. Egy nap beköltözik hozzájuk és innen kezdődnek a bonyodalmak.

Feltűnnek a különböző szereplők úgy, mint egyetemi társak: egy perverz professzor, Ejouji munkatársai, vendégei és nem utolsó sorban Masa, a yakuza család mindenese, akinek (az ovában annyira nem is), de a mangában bizony nagyon sok szerepe lesz.

Az első 2 rész erről a fura szerelmi háromszögről szól tulajdonképpen. A 3. rész (személyes kedvencem) pedig bemutatja nekünk, hogy két férfi közt kialakult szerelem is ugyanolyan gyönyörű, megrázó, bánattal és a jövőtől való félelemmel teli, mint a hagyományos férfi-nő felállásban.

Erről az ováról el lehet mondani, hogy van benne minden: szerelem, szenvedély, gyűlölet, irigység, féltékenység, humor és nem utolsó sorban egy gyönyörű szerelem néha szívszaggató pillanatai. A zenéje nagyon jó, az én kedvencem a 3. ova openingje és endingje, de inkább az op. Hangulatos zene, nagyon szép dalszöveggel. A rajzok nagyon szépek, nem véletlenül, hisz Kodaka-sensei művei gyönyörűek.

A yaoi-fanoknak egyszerűen kihagyhatatlan darab. Aki szerette a Level C-t vagy a Haru wo Daite Itát, azok biztos, hogy szeretni fogják a Kizunát is. Ez az anime és a manga nagyon jó lehetőség arra, hogy megértsük, semmi gond nincs azzal, ha egyneműek szeretnek egymásba. Szóval, aki teheti és kíváncsi rá, az essen neki!

KategóriákK