Kodomo no Jikan (2007)

Képtalálat a következőre: „Kodomo no Jikan ico”

Eredeti cím こどものじかん
Angol cím A Child’s Time
Egyéb cím(ek) Kojikan
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007
Ismertető:
Nos… hol is kezdjem, valahol arról kéne beszélnem, hogy a Kodomo no Jikan (továbbiakban Kojikan) Kawaru Watashiya mangája alapján készült, mely igen részletes és finoman kidolgozott képekkel meséli el Kokonoe Rin történetét. Ez igazán nem is összefüggő sztori, csak egy pár loli napjait meséli el, miként őrjítik meg a kedvenc tanárbájukat, Aoki Sensei-t. Persze ez így nem lenne eléggé izgi, ezért egy pár szerelmi szálat is hozzáfűztek a történethez.

Rin egy koraérett, csintalan és életerős lány, és bele van esve Aoki Sensei-be, aki egy 23 éves iskolai tanár (és mellesleg még nem volt barátnője). Aoki senseinek van egy hatalmas problémája, a probléma nem más, mint Rin, ugyanis Rin kijelentette magáról, hogy ő Aoki Sensei barátnője lesz, ezért csak úgy libben a csipkés szoknya úton-útfélen, hogy ezzel felhívja Aoki figyelmét. Persze vannak segítőkész társai is, egyrészt Usa Mimi személyében, aki sokáig nem járt iskolába, mert az előző tanár nagyon pikkelt rá. De Aoki Sensei jött, látott és győzött, szóval elment Mimi-hez, és biztosította őt arról, hogy hisz neki, és hogy a többiek is nagyon várják már, hogy újra járjon suliba. Mimi eléggé okos, korának megfelelően gondolkozik, érzékeny lélek, és korához képest nagy idomokkal rendelkező lány, akit egyébként Rin-chan bátyjához erős érzelmek fűzik. A másik leányzó pedig Kagami Kuro, aki Rin-chan bájaiért van oda, mellesleg neki egyáltalán nem tetszik, hogy Rin Aoki Sensei-nek segít az iskolában, plusz az, hogy még bele is van esve. Tehát egy szerelmi káosz veszi kezdetét, de vajon Aoki Sensei végül beleszeret Kokonoe Rin-be?

A grafika kifejezetten szépre sikerült, csak oldalról nézve kicsit morbid. Az opening gyors, semmi extra képi hatás, az ending szintén gyors, habár már ebben van egy kicsi ecchi feeling is. Szerintem úgy alapjában véve nézhetőt alkottak a mangából, és a történetet sem változtatták eddig, úgyhogy egészen elégedett voltam vele. Ha össze kéne hasonlítani a manga és anime közötti különbségeket, akkor azt kéne mondanom, hogy az anime letisztázottabb, érthetőbb történetet mond el nekem egy igazán zakkant agyament lánybandáról, akik még csak most kezdik felfedezni a testiséget, szerelmet, s mindez egy kicsit visszatükrözi a gyermekkor meggondolatlanságát, illetőleg az ezzel járó nehézségeket is. Másrészről a manga története (amennyit elolvastam belőle^^) eléggé slankocska volt. Már amennyit a szerző elénk tár, érdekes és valahol megragadó is egyben. Bár engem személy szerint a tanár/diák kapcsolat vonzott egy kicsit.^^ Ajánlom azoknak, akik szeretik a kifejezetten pedofil jellegű dolgokat, mert valljuk be, az animében nagyon sokat találkozunk ezzel, és persze a Loli-rajongóknak.^^

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
Ova:
01. rész 02. rész
Kodomo no Jikan: Ni Gakki:
01. rész 02. rész 03. rész Special

 

KategóriákK