Koe de Oshigoto! The Animation (2010-11)

Képtalálat a következőre: „Koe de Oshigoto! The Animation ico”

Eredeti cím こえでおしごと! The ANIMATION
Angol cím Work Using Voice! The Animation
Egyéb cím(ek) Work Using Voice!
Besorolás anime, OVA
Hossz 2 rész
Év 2010 – 2011
Ismertető:
Elveimmel ellenkezve olyan animéhez írok most ismertetőt, amit nem láttam végig, mivel még nem fejeződött be, sőt, éppen hogy csak elkezdődött, de nem bírtam megállni, hogy ne ragadjak billentyűzetet, miután megnéztem az OVA első részét, annyira megtetszett. Sajnos nem lehet teljesen spoiler-mentesen írni róla úgy, hogy ne áruljon el belőle túl sokat az ember, de remélem ezt mindenki elnézi majd. Ígérem, megpróbálom minimalizálni az információkat és csak a tényekre alapozok, valamint újraírom majd az ismertetőt, ha teljes lesz a sorozat. De addig is:
Az anime előéletéről:
A Koe de Oshigoto! is mangaként kezdte pályafutását a Comic Gum hasábjain 2008-ban. Jelenleg is tart, valahol a 26-27. résznél jár (legalábbis ennyit találtam a neten angolul). Ebből készítették 2010 végén az OVA első részét, ami a manga hat kötetét dolgozza fel.
A történetről:
A sztori egy 16 éves középiskolás lány – Aoyagi Kanna – történetét meséli el, aki váratlanul olyan helyzetbe csöppen, amit legvadabb álmaiban sem mert volna elképzelni. Nővére a 16. születésnapján azzal a kéréssel áll elő, hogy dolgozzon nekiseiyuu-ként annál a kis számítógépes játékokat előállító cégnél, ahol ő maga is tevékenykedik. Nem is lenne ezzel semmi gond, ha nem derülne ki rövid időn belül, hogy a játékok, amikről szó van – khm… – enyhén szólva korhatárosak. Természetesen Kanna azonnal visszautasítja az ajánlatot, amikor kiderül, hogy eroge művekhez kellene a hangját adnia, de miután átgondolja a helyzetet, ráeszmél, hogy a nővére mennyi mindent tett és tesz az ő továbbtanulása és jövője érdekében, így végül belemegy a dologba.
Innen kezd érdekessé és igazán szórakoztatóvá válni a történet: hogyan tud egy szexuális téren abszolút tapasztalatlan, szende, átlagos középiskolás lány olyan erotikus tartalmú játékokat szinkronizálni, melyek még egy tapasztalt éjszakai pillangót is pirulásra késztetnének? Ez derül ki az animéből, nem kevés rekeszizomgörcsöt okozó jeleneten keresztül.
A főbb szereplőkről:
Aoyagi Kanna
A történet főszereplője, a Takashima Minami középiskola tanulója, aki a sportban szerzett jó állóképesség mellett elképesztő koncentrációs készséggel is rendelkezik, ami jó szolgálatot tesz a munkája során, de persze frusztráló események sorát is elindítja majd.
Aoyagi Yayoi
Kanna 28 éves nővére, aki az erotikus tartalmú játékok kiadásával foglalkozó Blue March cég oszlopos tagja. Nem szégyenlős, jó rendezőhöz híven kimond mindent, amit gondol, nem ritkán zavarba hozva ezzel húgát…
Warasono Fumika
A cég másik női hangja. Igazi profi seiyuu: ha a szövegekbe életet kell lehelni, rá bizton számíthatnak. Kanna az első pillanattól kezdve mentoraként tekint rá, csodálva professzionizmusát és azt, hogyan képes zavarodottság nélkül, teljes átéléssel kimondani azokat a szavakat.
Hioki Nagatoshi
A játékok forgatókönyvírója, az Aoyagi lányok jó barátja, akivel gyermekkoruk óta mindketten jóban vannak, és bár Kanna a bátyjának tekinti, nincs köztük vérségi kötelék, ami talán jobb is, mert így könnyebben tudja átsegíteni Kannát a kezdeti nehézségeken…
Az első részben feltűnik még a cég technikusa is, de sajnos a rajzolók – akik szintén lányok – még nem kaptak szerepet, pedig igencsak érdekes személyiségek ők is, akárcsak a mangában felbukkanó további szereplők.
A véleményem:
Messze nem vagyok egy megszállott eroge otaku, de az a helyzet, amit az anime felkínál és ahogy megvalósították, engem teljesen magával ragadott. Remélem, az egész sorozat hozza majd az első rész színvonalát és továbbra is annyi poént tudnak belesűríteni, amit ebbe a röpke félórába. Ha így lesz, egészen biztosan a kedvenceim közé fog előlépni.
Azoknak tudom ajánlani, akik a könnyed humorú animéket szeretik, de nem riadnak vissza egy kicsit szaftosabb kerettörténettől, ami bár ízlésesen van tálalva, mégis megbotránkoztathat néhány embert. (Külön kíváncsi leszek, hogy a mangában megfogalmazott cenzúra-ellenesség, amit az alkotók szemszögéből mutatnak be, bekerül-e majd az OVA-ba, különös tekintettel az új, szigorúbb japán törvények teremtette helyzetre.)
Online részek:
01. rész 02. rész

 

KategóriákK