Koisuru Tenshi Angelique: Kokoro no Mezameru Toki (2006)

Eredeti cím恋する天使アンジェリーク ~心のめざめる時~
Angol címAngelique: When Hearts Awaken
Egyéb cím(ek)Loving Angel Angelique ~When Hearts Awaken~
Besorolásanime, TV
Hossz13 rész
Év2006
Ismertető:
Történet:
Létezik egy olyan világ, melyben egy fiatal királynő irányítja a világegyetemet. Azt mondják, ez a királynő a világegyetem központja, és kilenc istenhez hasonló férfi őrzi őt, akiket Shugoseinek hívnak: Clavis, Jullious, Lumiere, Marcel, Oscar, Orivier, Randy, Zephyr és Revar. És a bolygók kiválasztottak még egy lányt a világegyetem védelmére és megmentésére: Ange-t. Revar megjósolja, hogy a lány hamarosan meg fog érkezni, és a legendás Etoile-é fog válni.
Sok lány érkezik a Palotába, és mindegyik eléggé pletykás természet, elmondják egymásnak, mit is hallottak erről a választásról. Ange kitűnik a többi lány közül, emiatt nem igazán fogadják be. Átgondolja a dolgot, úgy dönt, hogy nem akar ide járni, fogja a holmiját és elmegy. A lányokat külön-külön szobában hallgatják meg a fiúk, de egyik se az, akit kerestek. Csak Zephyrt nem érdekli a sok ostoba lány, ő inkább egy fán pihenget és az almájával szórakozik, mikor véletlenségből fejbevágja vele Ange-t, aki kicsit kiakad ezen és elkezdenek veszekedni. Mikor Zephyr megfogja a lány karját, az elvörösödik és beszalad a Palotába, annak is egészen az alagsorába. Mellette elrepül egy tollacska, követi azt, mikor egy ajtó mögül kék fényt lát meg. Az ajtó kinyílik és beszippantja, majd bezárul és eltűnik. Ismét feltűnik egy ajtó, de az már zölden világít, ebben a jelent látja. Majd egy sárga ajtó nyílik ki, ebben pedig a múlt jelenik meg. A harmadik ajtó rózsaszínen világít, majd mikor az kinyílik, átlép egy másik világba, ahol egy angyalt lát, saját magát. Ismét visszakerül a terembe, ahol egy kőtábla kezd el világítani és különböző színben ragyogni. A fények a csuklójára rajzolnak egy karkötőt, a Shugosei ezzel tudja majd őt hívni.
Másnap reggel azzal ébred, hogy ezt az egészet csak álmodta és jó lenne felébredni… de hisz ébren van. Mikor kinyitja az ablakot, akkor Randy és Marcel hívja ki a lányt. Sétálgatás közben a fiúk megmutatják Ange-nek a kertet. A szökőkútnál Lumiere egy hárfán játszik, majd hirtelen feltűnik Orivier. Elrángatja a lányt, hogy ruhát próbáljanak, és akkor beront Zephyr és leszidja Ange-t, aki felkapja a vizet és elszalad. Az erdőben eltéved, de belebotlik az éppen arra lovagló Oscarba, aki elviszi a lányt egy időutazásra, egy térkapun lovagolnak át, és egy másik világba találják magukat. A kis faluban éppen ünnepség van, a fiú megpróbálja megtáncoltatni a lányt, de ő nem ismeri az úri táncot, és helyette felkap egy szőlővel teli kaskát, majd azzal kezd bele az ő táncába. Valami miatt Oscar lova megbokrosodik és egy kisfiút akar megrúgni, mikor Ange felpattan a ló hátára, és megnyugtatja az állatot. Kiderül, hogy Ange nemcsak az állatokhoz, hanem a gyerekekhez is ért, ő tényleg egy igazi angyal…
A sorozat folyamán mindenféle próbákat kell kiállnia, hogy végül a világegyetem megmentőjévé válhasson. Segítői és védelmezői lesznek a Shugosei, akik bizony mind helyes fiúk, és Ange-nak idővel választania kell a szerelem és az elhivatottság között…
Vélemény: Aki szereti a csodálatos fantasy animéket, az ezt nézze meg, mert valami hihetetlen szép. Igaz, hogy nagyon sok helyes pasi van benne, de nem shounen ai, úgyhogy férfi nézőknek is ajánlom, nem csak a lányoknak.^^ Az anime alapjául az Angelique című lányoknak készült dating-sim játék szolgált.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész04. rész05. rész
06. rész07. rész08. rész09. rész10. rész
11. rész12. rész13. rész

 

CategoriesK