Kokoro Connect (2012)

Képtalálat a következőre: „Kokoro Connect ico”

Eredeti cím ココロコネクト
Angol cím Kokoro Connect
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2012.07.08 – 2012.09.30
Ismertető:
„Ez a történet már akkor elkezdődött, mielőtt bárki észrevette volna…”
Bizonyára mindenki álmodozott már arról, milyen lehet más bőrében élni. Talán már ti is gondoltatok arra, mennyivel jobb lenne egy sztár bőrében vagy egy gyönyörű osztálytársadéban, akinek mindig puha a haja és selymes a bőre, netalántán az ellenkező nem testét is szívesen megtapasztalnád, de van olyan is, hogy valaki egy macska bőrébe bújna bele, mert szerinte állati jó lehet a semmittevés egy életen át.Igaz, nem mindig, és csak rövid időre, de főhőseinknek megadatott ez a lehetőség…
Amikor már te sem tudod, ki vagy

Főhőseink, név szerint Yaegashi TaichiNagase IoriKiriyama YuiAoki Yoshifumi és Inaba Himeko a Yamaboshi Akadémia diákjai. Ebben a magániskolában mindenkinek kötelező valamilyen klubhoz tartoznia. Midőn hőseink kudarcot vallottak ebben, létrehozták a Diák Kulturális Egyesületet, röviden csak DKE-t.
Egy gyönyörű őszi napon, éppen láthatjuk TaichitIorit és Himekot, ahogy arról tárgyalnak, hogy mi legyen a következő DKE-számban. Van, aki birkózókról akar írni, van, aki meztelen lányokról, hát igen, ízlések és pofonok… Ekkor toppan be a klubszobába Aoki és Yui, akik előálltak a nap… nem is, az év hírével: állításuk szerint éjszaka kb. 20-30 percre testet cserélt a lelkük. A többiek először gyanakodva fogadják, sőt, még ők maguk is kételkednek benne, úgyhogy csak álomnak titulálják eme furcsa jelenséget… amíg a többi klubtag is megtapasztalja a testcserét. Aoki és Yui után a következő áldozat Taichi ésIori. Őket éppen klubtevékenység közben érte utol a balsors (hogy pontos legyek, Iori elment füzetet keresni), ezért a még mindig hitetlenkedő Himeko, aki szerint csak megjátsszák, kérdéseket tesz föl nekik, hogy megbizonyosodjon arról, tényleg igazat mondanak. Így egyre gyakoribbá válnak a testcserék, ki tudja, ki és mikor, melyik testben van.
Egy nap viszont a klubszobában megjelenik előttük a tanáruk… vagyis megjelenik előttük egy ismeretlen személy, csak a tanáruk testében. Vajon más is képes a testcserére? Az ismeretlen lélek azt állítja, hogy ő a megfigyelő, aki naponta 7 órát figyeli barátainkat. Nyilvánvalóan valami köze van a testcserékhez, és állítása szerint igen jól szórakozik rajtuk. De vajon ki ez az ember? És mi köze van a testcserékhez? Egyáltalán hogyan lehetséges ez? Ezekre és még sok más kérdésre csak egy helyen találod a választ: mily meglepő, ebben az animében.

De hogy ki is ez a bagázs?

Yaegashi Taichi: Hatalmas birkózás-rajongó. Eredetileg a Profi Birkózó Társadalom Klubhoz akart csatlakozni, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy ez a klub nem létezik. Általában kedves, önzetlen, meglátásom szerint kissé perverz is, de hát fiatalság, bolondság…

Kiriyama Yui: Jártas a karatéban, és odavan a cuki dolgokért. Androfóbiában szenved, aminek oka az, hogy egyszer majdnem megerőszakolták.(androfóbia=férfigyűlölet) Aoki már rengetegszer vallott neki szerelmet, de azt állítja, még nem áll készen egy kapcsolatra.

Aoki Yoshifumi: A legjobb barátja Taichinak. Gyakran ad neki…„olyan” videókat, de ezt nem is részletezném. 🙂
Szerelmes Yuiba, ezt nem is rest kimutatni.

Nagase Iori: Ő a DKE elnöke. Egyedül él édesanyjával, aki elvált az erőszakos apától. Ráadásul az anyja is sokszor elmegy otthonról, úgyhogy gyakran van egyedül. Szerelmes Taichiba, de úgy dönt, vallomását a furcsa események miatt elhalasztja.

Inaba Himeko: A DKE alelnöke, és Iori ellentéte. Eléggé higgadt személyiség és sokszor bizalmatlan, ráadásul rengeteget aggódik, főleg a testcserék megjelenése után. Ha ez nem lenne elég, még a két fiú vicceit… ööö… „vicceit” sem bírja túlságosan. Régebben a Számítógép Klubhoz tartozott, de nézeteltérései támadtak az elnökkel. Ezután csatlakozott a Diák Kulturális Egyesülethez.

A Kokoro Connect eredetileg egy light novel sorozat, amit Sadanatsu Anda írt és Shiromizakana illusztrált. 2010 januárjában indult, eddig 7 kötete jelent meg. A light novelből mangát is indítottak, szintén Sadanatsu Anda írja. Ez a Famitsu Comic Clear magazinban jelenik meg 2010 októbere óta. Az animeadaptációt 2012 júliusában indították, szeptemberig futott, 13 epizóddal. 2012. november 22-én fog megjelenni PlayStationre egy visual novel, a Namco Bandai Games gondozásában.
Vélemény, ajánlás, miegymás

Először is, kezdeném a készítőkkel. A rendező Oonuma Shin, akinek a nevét már ismerhetjük pl. a nagy sikerrel futott Dusk Maiden of Amnesia alkotógárdájából, asszisztense Kawamo Shinya, aki szintén ismert animés körökben, hogy csak egy címet mondjak: Durarara!!. A forgatókönyvet Shimo Fumihiko írta, aki pl. a Clannad című animének is készítette. A karakterdesign Akai Toshifumi munkája, szerintem nagyon aranyos és nagyon K-ON lett. 😛 A grafika tetszetős, hozza az elvárt színvonalat, ez a Silver Link stúdió szép munkája.
Kettő openingje és három endingje van. A zenéért Misawa Yasuhiro a felelős.
Hogy kinek ajánlom? Slice-of-life kedvelőinek, romantikát kedvelőknek, vígjáték kedvelőknek, de szerintem mindenki vessen rá egy pillantást, igazán szórakoztató sorozat!

Jó szórakozást!
KategóriákK