Kono Danshi, Ningyo Hiroimashita. (2012)

Infó:

Japán címEredeti cím この男子、人魚ひろいました。
Angol címAngol cím This Boy Caught A Merman
Egyéb címek This Boy Picked Up A Merman, Kono Danshi, Ningyo Hiroimashita.
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész x 28 perc
Év 2012


Ismertető:

„Szeress, szeress, mert magányos vagyok.”

Előzmény
A Kono Danshi sorozat első OVA-ja 2011 őszén jelent meg Kono Danshi, Uchuujin Tatakaemasu néven, aminek ugyancsak Yamamoto Soubi a rendezője. A megjelenést követő óriási sikertől felbuzdulva tavaly novemberében elkészült a folytatás, amelyben egy teljesen új sztori kelt életre.

Történet
Kawauchi Shimát nagyon megviselte nagyapja halála, mivel kiskora óta ő nevelte. A temetés estéjén a fiú kimegy a hamvakkal a tengerhez és véletlenül beleejti azt. Utánaugrik, de mint kiderül, nem tud úszni, így megmentésére egy férfisellő siet. Shima elsírja neki bántatát magányáról, így a sellő mellette marad, hogy vele éljen.
A fiú az Isaki nevet adja neki, aki ezentúl egy kis felfújható úszómedencében tengeti napjait a nappali közepén, miközben napról napra egyre közelebb kerülnek egymáshoz érzelmileg.

Megvalósítás
Az OVA az elődjéhez hasonlóan ismét a magány és önmagad elfogadásának témáját feszegeti. A grafika, az animáció színvonala, egyedisége megmaradt minden tekintetben. A szinkronszínészek szintén nagyszerűen teljesítettek, nem hiába ennyire ismert nevek. Az első OVA-tól egy kis eltérés mégiscsak megfigyelhető. Míg az előzőben leplezve éreztették a shounen ai vonalat, itt nyíltan teszik azt, emellett több vígjáték elemet is csempésztek bele.

Úgy gondolom, az első OVA méltó utódja, aminek remélhetőleg lesz folytatása. Én bízom benne.

KategóriákK