Kono Danshi, Uchuujin to Tatakaemasu. (2011)


Japán címEredeti cím この男子、宇宙人と戦えます。
Angol címAngol cím This Boy Can Fight Aliens
Egyéb címek Konodan, Kono Danshi, Uchujin to Tatakaemasu., This Boy Can Fight With Aliens.
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész x 28 perc
Év 2011
Ismertető:
“A világ valójában kedves vagy sem?”
Történet
Kakashi és Arikawa 4 hónapja találkoztak először, pontosan azon a napon, amikor Shimahiro városában megjelentek az idegenek. Az amnéziás Kakashi, Arikawa és a Főnök mellé harmadik tagként beáll a Speciális Idegenellenes Főhadiszálláshoz, ahol is neki minden nap harcolnia kell egy idegennel, hogy a Föld el ne pusztuljon. Ő az egyetlen, akinek megvan ehhez a képessége. Kakashi egyetlen múltbeli személyes tárgya a megmaradt régi, elromlott telefonja, de fél bekapcsolni egy bizonyos okból, ami igazából az anime lényegét képezi.
Grafika, megvalósítás, zene
Grafika
Élettel teli színek jellemzik, a karakterdizájn pedig nem mindennapi, egyedi teljesen, azért is voltam rá legjobban kíváncsi.
Megvalósítás
Az egész anime egy absztrakt képi világot tár elénk. Pszichológiai animékhez tudnám hasonlítani, mert egész sok olyan motívum és lelki őrlődés is van benne.
Sok az állóképből, az állóképen lévő kevés mozgásból, illetve a pillanatképekből összerakott jelenet. 2 szereplő beszélgetése alatt az egyes szereplők mellett még vannak külön kis szövegek, amikről a mangák jutottak eszembe.
Zene
Opening nincs, csak ending. Kevés zene van benne, amik szomorúak, de egyben kellemes érzés fogja az embert, mikor meghallja.
Vélemény
Az ne nézze meg, aki sci-fi animét akar látni, mert a kategóriákat, amiket felvonultat, ez található meg benne a legkevésbé. Erre a műre inkább a drámaiság és a barátság témája jellemző.
Egy kis jó hír azoknak, akinek tetszeni fog. A következő OVA novemberben jelenik meg, igaz mások a szereplők, de a kellő drámai hangulat megmarad.
Online részek:
Kono Danshi, Uchuujin to Tatakaemasu. (2011)
Kono Danshi, Ningyo Hiroimashita. (2012)
Kono Danshi, Sekika ni Nayandemasu. (2014)
Kono Danshi, Mahou ga Oshigoto Desu. (2016)
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész

 

CategoriesK