Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru! (2012)

Eredeti cím この中に1人, 妹がいる!
Angol cím NAKAIMO – My little sister is among them!
Egyéb cím(ek) One of Them is My Younger Sister!
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2012
Ismertető:
– Hali! Mi a neved?
– Cupp-cupp! Az én nevem Kono Naka ni Hitori, Imouto ga Iru!
– Oh. Izé… Egy rövidebb beceneved nincs véletlenül?
– Dede, van. Nakaimo az.
– Nakaimo? Hm. Jól hangzik.

Bevezetlek, átvezetlek, kivezetlek?

A „jól hangzik” az csak egy dolog, hisz jól is kell kinéznie! Mármint a sorozatnak, mármint az animének, mármint az animesorozatnak. Ujuj, belegabalyodtatok? Nos, figyelmeztetlek titeket: aki hajlamos elveszíteni a fonalat, akár egy apró szikra feltűnésekor is, az készítse fel a szemlélő opcióját, mert ehhez a műhöz az elengedhetetlen lesz!

Miről is szó a Nakaimo? Bocsánat! NAKAIMO – My Little Sister Is Among Them!, így a helyes. Nos, drága barátaim, akik újdonságra vágynak, de úgy igazán, azok ne olvassák tovább az ismertetőt. Akik viszont szeretik a háremtől, ecchitől és titkoktól szaftos sorozatokat, azok számára jó hírem van: olvassák a sorokat, mert egy szórakoztató, de kellemes időtöltésformát mutatnék most be, úgyhogy jöjjön hát a NAKAIMO anime ismertetője!

Van egy eddig nem ismert húgom!

Shougo Mikadono egy gazdag ficsúr, aki elhunyt apjától egy világszerte szárnyaló céget örököl. Ezzel eddig semmi érdekfeszítőt nem mondtam, igaz? Na és mit szóltok ahhoz, hogy az apja temetésén feltűnik egy lány, akinek csak a hangját hallhatja, és aki közli vele: ő a féltestvére, azaz az eddig eltitkolt húga. Ezután raknak még egy adag, szinte megemészthetetlen dolgot a fiú fejére: az anyja tájékoztatja az apja végakaratáról, miszerint találnia kell egy lányt, akibe teljes szívéből beleszeret, és akit minden hezitálás nélkül feleségül vehet. Ez azért fontos, hogy átvehesse apja cégjének totális igazgatását. Mikadono egy új iskolába iratkozik be, ahol aztán kezdetét veszi a hugica, illetve a jövendőbeli keresése!

Kicsit túl sokan vagyunk…

Számos karakter feltűnik a történetben, de tényleg, nem hazudok: megannyi szereplő köszön be a főhősünk életébe. A fókusz azonban leginkább csak öt hölgyeményre tapad: Konoe-chan, Miyabi-chan, Rinka-chan, Mana-chan, Mei-chan. Ők az hárem ötem elemei, ők azok, akikre akár lehet is gyanakodni: vajon köztük van a titokzatos, lassan zaklatóvá váló húg, és a potenciális feleségjelölt? És mi van a nyomozóval, az iskolaújság szerkesztőivel, a kávézó pincérjeivel, az osztályfőnökkel, az új lánnyal, és a családokkal, és még a… Na, ezért szóltam előre a összebonyolódásról!

Meztelenkedés, moe, irul-pirul Mária, stb.

Minden olyan komponens fellelhető a sorozatban, ami elengedhetetlen az efféle műfajhoz. Sok romantika, sok villantás, sok ciki-szitu, és még több múltidézés, na meg cenzúra, arrgh. De ettől függetlenül érdekes a történet, meg humoros, és szemrevaló, tudjátok, teljes eye-candy. Az anime – ami egy jelenleg is futó light novelből készült – nem épp újszerű, de azért pár egyediséggel mégiscsak rendelkezik. Az op/ed zenék számomra kedvencek lettek, igazán aranyos dal mind a kettő. Ahogyan a sorozat is az, szőröstül-bőröstül. Egy próbát megér, a csavarok és rejtélyek miatt, hisz alapjáraton nyomozgatós-találgatós az egész, de így a jó, mert ettől válik izgalmassá, annak ellenére is, hogy a válaszok utáni kutatás néha csak arcon csapásokkal végződik.

Special rész

 

KategóriákK