Kotoura-san (2013)

Képtalálat a következőre: „Kotoura-san ico”

Eredeti cím 琴浦さん
Angol cím Kotoura-san
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
A Kotoura-san című romantikus-vígjáték sorozat egy yonkoma/4koma adaptáció, mely egy Enogizu néven futó mangaka fejéből pattant ki. A manga angol nyelven a Manga Goccha nevezetű weboldalon olvasható. A képregényt nyomtatásban a Micro Magazin adja ki, az animációs gyártásért pedig az AIC Classic stúdió felel.

Sztori:

Kotoura Haruka már kiskora óta képes az emberek gondolataiban olvasni. Ahogy cseperedik, az ereje is kezd egyre jobban felszínre kerülni és így akaratlanul is megbántja a körülötte lévőket azzal, hogy felfedi a gondolataikat. Eme adottságának következtében hamarosan mind a szülei, mind a barátai elfordulnak tőle. Miután édesanyja is eltaszítja magától az akkor még csak általános iskolás lányt, valamint kijelenti, hogy bár ne hozta volna a világra, egyedül csak a nagyapja és a közeli szentély főpapja marad mellette. Miközben telnek-múlnak az évek, Haruka középiskolássá válik, természetesen továbbra is kirekesztettként élve mindennapjait, ami már látszólag egyáltalán nem érdekli őt. Ugyanakkor az addigi eseménytelen élete egy csapásra megváltozik, amikor új iskolába kerül át – immár a sokadikba -, ahol már az első nap találkozik a kedves, szeleburdi sráccal, Yoshihisa Manabéval, aki nem csak elfogadja a lány képességét, de kicsivel később örök barátságot is ajánl neki. Bár Kotoura eleinte vonakodik a múltban történtek után, végül mégis belemegy, látván, a fiú tényleg komolyan gondolja a dolgot. Így kezdődik el kettejük nem mindennapi barátsága, ami végül romantikus irányra vált, sok-sok humorral és drámai pillanattal megfűszerezve. Mindazonáltal ennyiben még nem merül ki történetünk, hiszen Kotoura jó pár barátra tesz még szert a sorozat során. Közéjük tartozik például Yuriko Mifune és Daichi Muroto, akik az ESP* Kutatási Társulat elnöki és alelnöki szerepét töltik be, ahová Kotoura és Manabe is – nem teljesen önszántukból – csatlakozni fognak. Valamint kis csapatunk ötödik tagja lesz a kezdetben ellenszenves Hiyori Moritani, aki a Moritani Dojo majdani örököse. És most, hogy már teljes a csapat, kezdődhet is a kaland.

Szereplők:

Kotoura Haruka: A történet főszereplője, aki sokat szenvedett a képessége miatt. Tud nagyon érzékeny és brutálisan vidám/örült is lenni. Szerelmes lesz Manabe-kunba.
Yoshihisa Manabe: Egy perverz, csupaszív srác, aki örök barátságot kötött Harukával. Valamint szerelmes is a lányba és imád perverz dolgokra gondolni a jelenlétében, így bosszantva őt.
Yuriko Mifune: Az ESP Kutatási Társulat elnöke. Anyja médium volt, akit az emberek szélhámosnak és hazugnak könyveltek el, és az őt ért rágalmazások hatására öngyilkos lett. Ezért bizonyítani szeretné, hogy léteznek pszichikai képességek.
Daichi Muroto: Az ESP Kutatási Társulat alelnöke, aki röhejes kinézettel rendelkezik. Ezenfelül nagyon okos és Yuriko gyerekkori barátja.
Hiyori Moritani: Először egy gonosz, önző satrafának ismerhetjük meg, aki mindenáron el akarja takarítani Kotourát az útjából. Később azonban – egy bizonyos esemény hatására – kiderül, hogy egy nagyon kedves személyiségű lány. Továbbá egy dojóban él, aminek a majdani örököse lesz… talán.

Opening és endingek:

Egy kicsit különleges helyzetben van ez a sorozat, hisz mindössze 12 részes, mégis 3 endinggel rendelkezik – és egy openinggel persze. Az opening nagyon hangulatos, de ezenkívül semmi extra. A három ending dal/videó pedig:
1. Szomorkás, mégis kellemesen hangulatot áraszt magából.
2. Akárcsak az op, nagyon hangulatos és bájos, de semmi több.
3. Röhejesen imádnivaló, nekem nagyon bejön.
Szerintem az opening és a 3 ending is megy a sorozathoz. Tükrözik a mű két jelentősebb műfaját: a vígjátékot és a drámát.

Vélemény, ajánlás:

Nekem már az első rész után elnyerte a tetszésemet a szívbemarkoló kezdéssel -, ami sajnos később kicsit alábbhagyott. Igazából aki szereti az aranyos, romantikus vígjátékokat csipetnyi drámával – ami akár meg is sirathatja az érzékenyebbeket -, azoknak bátran ajánlom. Kellemes kis sorozat, így egy próbálkozást mindenképp megér, főleg ha az embernek nincsenek elvárásai vele szemben.

*ESP – „Extrasensory Perception” = Érzékfeletti Észlelés. Hívhatjuk akár hatodik érzéknek is, ezt a megnevezést talán többen ismerik. Ide tartozik például a telepátia, különféle megérzések és esetünkben a gondolatolvasás is.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

KategóriákK