Koukaku Kidoutai (1995) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Ghost In The Shell png”

Infó:

Eredeti cím GHOST IN THE SHELL 攻殻機動隊
Angol cím Ghost In The Shell
Magyar cím Ghost in the Shell: Páncélba zárt szellem
Egyéb cím(ek) Szellem a kagylóban
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1995

Ismertető:

A film a közeli jövőben játszódik. A fejlett technikának köszönhetően akinek van rá pénze, rengeteg pénze, akár teste 98%-át is lecserélheti mesterséges testre és az agyhoz is képesek mindenféle plusz kiegészítőket kapcsolni (memóriakibővítőket stb.), melyek segítségével kapcsolódni tudnak a netre vagy akár egymás tudatához. Az “A” kategóriás hackerek arra is képesek, hogy feltörjék mások tudatát és hamis emlékeket ültessenek beléjük vagy irányítsák a testüket. Mivel a mesterséges intellingenciák is már rendkívül fejlettek és direkt ki is fejlesztenek pár olyat, amelyeknek az emberi agy feltörése a célja, hogy a kormányok titkos információkat szerezhessenek meg egymástól.

Maga az alap sztori nem túl eredeti, de a rendkívül reális megvalósításnak hála nagyon sok rajongója van mind a filmnek, mind a sorozatnak egyaránt. Nincsenek benne erőltetett vagy sablonos részek, sablonos párbeszédek, fordulatok. A modern, új dolgok is ésszerűen, teljesen hihetően, értelmesen meg vannak valósítva.

A filmben a 9-es high tech felszerelésekkel rendelkező részleg nyomozását lehet nyomon követni ahogy egyre sötétebb dolgokra bukkannak a cyber bűnözés terén és a szálak is egyre magasabb politikai utakra vezetnek. Nagyrészt komor a film hangulata, folyamatosan igen komoly, elgondolkodtató, az egész emberi társadalomra vonatkozó kérdéseket tesz fel és olykor meg is válaszolja, mindezt gyönyörű művészi képi megvalósítással alátámasztva.

Ha valaki olyan filmre vágyik, ami nem csak szórakoztató, hanem el is gondolkodtat és még művészileg is rengeteget lehet belőle tanulni, az mindenképpen nézze meg.