Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho (2004)

Képtalálat a következőre: „Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho png”

Infó:

Eredeti cím 雲のむこう、約束の場所
Angol cím The Place Promised In Our Early Days
Egyéb cím(ek) Beyond The Clouds
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2004

Ismertető:

Kezdeném azzal, hogy lévén 2004-es animéről van szó, a grafika nagyon jó, iszonyatosan szépek a természeti képek. Az emberi alakok kidolgozása el is törpül a tájak mellett. Viszont mindenki készüljön fel arra, hogy a sztori elég elvont, és talán unalmasnak is tűnik a másfél óra alatt. Viszont érdekes témát feszeget, bár egyszeri megnézés után nekem nem teljesen világos úgy az egész. A történetet egy fiú, Fujisawa Hiroki meséli el.

A egész valamikor a közeli jövőben játszódhat. Valahol a világban rájöttek, hogy léteznek párhuzamos univerzumok. Ezekkel megpróbáltak kapcsolatot létesíteni. Egy ilyen próbálkozás során “született” az Unió Tornya. Ez egy hatalmas, az egekbe érő torony, amit egy párhuzamos univerzumból hoztak helycserével. Ez a srác, Fujisawa Hiroki és a barátja, Shirakawa Takuya pedig nagy terveket szövöget. Elhatározzák, hogy készítenek egy repülőt, hogy eljussanak ehhez az épülethez. Ám ez nem olyan egyszerű, mert harcok folynak az UNIO és Japán között. Hokkaido már le is szakadt, és nem megközelíthető. Hogy átjussanak a határon, mindent jól ki kell gondolniuk. Hiszen elkaphatják őket.

Egy nap aztán egyik osztálytársuk, Sawatari Sayuri is értesül a dologról. Onnantól kezdve mindig a srácokkal lóg. A nyári szünet alatt a fiúk egy bizonyos Okabe-sannál dolgoznak, hogy össze tudják szerelni a gépet. Sayuri pedig velük tölti mindennapjait. A szünet csodás pillanatokat hoz mindannyiuk számára. Ám egyszercsak szertefoszlanak az álmok, mikor Sayuri minden köszönés nélkül eltűnik. A fiúk abbahagyják az építést, és ki-ki megy a saját útján.

A tudósok úgy gondolják, hogy mint ahogy az ember, úgy az univerzum is álmodik. Már az ősidőktől kezdve vannak olyan lények, akik kapcsolatba tudnak kerülni más univerzumokkal, így lesznek az álmaik, látomásaik. Sayuri is egy ilyen lény. Három évvel később járunk, Takuya egy japán kutatóközpont fiatal, de igen szorgalmas és tehetséges tagja. A világ azt szeretné elérni, hogy a párhuzamos univerzumokhoz csatlakozhassanak az álmokon keresztül, ezáltal ismerhessék a jövőt. Sayuriról is kiderül, hogy már három éve alszik, és ez alatt az idő alatt végig álmodott. Nem is tud semmiről. Csak lát egy világot, ahol ő az egyedüli ember.

Hiroki Tokióba ment egyetemre. Azóta, hogy Sayuri egyetlen szó nélkül eltűnt, nem találja a helyét a világban. Minden nap egy örökkévalóság, az élet sivár, nem tartja ott semmi. Álmaiban látja az ismerős lányt, ahogy egyedül van egy hideg helyen, de mire odaérne, már nem találja. Ez így megy minden nap, és minden éjjel. Eközben Takuya és Okabe-san útnak indulnak Ezo, a korábbi Hokkaido felé. Mivel ezt nem legális úton teszik, útközben meg is támadják őket. Hiroki eközben megkap egy három évvel ezelőtti levelet, amit még Sayuri írt neki és Takuyának a kórházból. A fiú felkerekedik és elmegy hozzá, de a lányt azóta átszállították. Furcsa mód Sayuri álmaiban látja magát, ahogy elviszik kórházi szobájából. Ott álldogál, ismét egyedül, mikor betoppan Hiroki. Álmaik összekapcsolódnak és ismét láthatják egymást. Nagyon megörülnek. A fiú ígéretet tesz, hogy elviszi a lányt azon a repülőn az Unió tornyához, hátha akkor magához tér.

Takuya-kunt eközben kórházba szállították a támadás okozta sérülés miatt. Ott tudja meg, hogy Sayuri a kulcs a torony és a párhuzamos világok között. A lány nagyapja volt az, aki a Tornyot tervezte. Az, hogy nem képes felébredni valószínűleg azért van, mert az agya nem tudja feldolgozni azokat az információkat, amiket a Torony küld neki. De ha mégis felébredne, azzal a Torony aktivitása is megnőne, és talán elnyelné az egész világot. Okabe-san pedig ennek elkerülése végett csapatával felszítja az ellentéteket a szembenálló felek között. Azt tervezi, hogy a háború kitörése után, a harcok közepette egy terrortámadást hajt végre a Torony ellen, megmentve ezzel a világot.

Hiroki visszatér gyermekkoruk városába, ahol találkozik Takuyával. Ő elmeséli neki, hogy mi a helyzet a lánnyal, és a terroristákkal. Hiroki a régi ígérettel, a toronyhoz való repüléssel akarja felébreszteni a lányt. Takuya ezt nem hajlandó elfogadni. Tudja, hogy ez nem jó Sayuri számára, de nem akarja felébreszteni. Hirokival ellentétben ő felismerte azt a tényt, hogy választania kell a világ és a lány sorsa között. Nem hajlandó segíteni gyerekkori barátjának.

Végül mégis meghozzák a végső döntést. Sayurit megszöktetik a kutatóközpontból, ahová közben szállították. Hiroki és a lány repülnek majd a géppel, mivel Takuya keze sérült. Ha elég közel érnek, a világ már változni fog körülöttük, hiszen a lány ébredezni kezd majd, a toronnyal együtt. Ha elég közel érnek, kilőnek egy rakétát. Így Sayuri felébredhet, a Torony pedig elpusztulhat, nem fenyegetve többé a világot… Hogy mindez sikerül-e…? ….