Kumo no You ni, Kaze no You ni (1990)

Eredeti cím 雲のように風のように
Angol cím Like The Clouds, Like The Wind
Egyéb cím(ek) Kumokaze
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1990
Ismertető:
“Fukuei 34. évében, Sokan Császárság 17. császára eltávozott”
Ezzel kezdődik a történelmi jellegű anime, fűszerezve kalanddal, egy kis humorral és némi romantikával is. Miután a császár elhunyt, és az Özvegy saját, 11 éves fiát kívánja a trónra ültetni, a koronaherceg beavatásával igencsak igyekezni kell. Elindulnak hát az eunuchok, hogy palotai nőket vadásszanak, akik közül a császár majd kiválasztja elsőszámú feleségét, a seihit.
Történetünk főszereplője a 13-14 év körül járható Ginga úgy dönt, ő is feleségjelölt lesz. Nem találnátok ki, hogy miért… Az egészben a napi háromszori étkezés és a pihenés vonzza. Mano-san, egy eunuch kiválasztja őt, így kerül a palotába, ahol egy 6 hónapos oktatáson vesz részt a többi feleségjelölttel együtt. Tanáruk az idős, de rendkívül szeretnivaló Kakuto-sensei. Ginga szobatársai mind furcsák a maguk módján, de azért meg lehet őket kedvelni. És itt van Koryuun is, egy nő, akivel Ginga rögtön érkezése napján találkozik, majd később még néhányszor összefutnak éjszaka, de különös módon a nő nincs a feleségjelöltek között.
Mint az lenni szokott, Ginga seihivé válik, ő lesz a császár elsőszámú felesége. A nászéjszakán (ahol nem történik semmi, mivel a császár leginkább egy barátra vágyik, nem szeretőre) kiderül, hogy Koryuun nem is palotai nő, hanem maga az uralkodó. Itt kezdődnek a gondok. A délebbi tartományokban egy Iryuuda néven felbukkanó férfi csapatokat toboroz, hogy felkelést szítson. Próbálkozása olyannyira sikeressé válik, hogy már a császári cím megszerzése a célja. Nos, mi lesz a harcok végkifejlete? Mi történik Gingával és Koryuunnal? A palota túléli a támadást? Tudjátok, hol kell a válaszokat keresni.
Az anime elég régi darab, de szerintem ebben rejlik a varázsa. Első nézésre nem tetszett az egyszerű grafika, de mostanra megszerettem. A karakterek nagyon sokszínűek, de megvan az a különös misztikum bennük, hogy még az ellenséget is képes lennél szeretni együgyűsége miatt. Ajánlom mindenkinek, amilyen drámai, olyan vicces és szórakoztató is. Ginga egy nagyon kawai kislány, nagy kíváncsisággal és érzékkel a bajbajutáshoz.