Kung Fu Cooking Girls (2011)

Eredeti cím 功夫料理娘
Angol cím Kung Fu Cooking Girls
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, ONA
Hossz 1 rész
Dátum 2011
Ismertető:
Melyik férfi is ne szeretné a hasát, vagy a csinos, fiatal nőket? És mi lenne, ha a kettő együtt találkozna? Szó szerint ütne, nem igaz? Nem tudom, mi járhatott pontosan a Wolf Smoke kínai animációs stúdió dolgozóinak fejében, mikor ezt a rövid animációs darabot kitalálták, de egy biztos: valami ilyesmi.

Sztori

Napjaink Kínájában járunk egy utcai piacon. Árusok mindenfelé, nagy a zsivaj és mindemellett folyik a konkurenciaharc. Egy éhes utazó áll a középpontban, aki szívesen enne valamit, ami gyorsan készen van. Shao, egy vendéglős lány készségesen rajta, azonban a szemközti konkurens, Sophia igyekszik a vevőjét átcsábítani…

A műről

Nagyjából így lehetne összefoglalni ezt a 6 és fél perc hosszú animációt, amelyet papíron rajzoltak meg, vektor szoftverrel mentek át a kulcskockákon, s színezték ki. 4 ezer kulcskockát és közel 10 ezer köztes kulcskockát alkalmaztak benne. A Kínai Népköztársaságban működő animációs stúdió először dolgozott ilyen technikával. Ezen felül 3 másik rövidfilmet is készítettek: a Mountain Shu, Little Big War és a Full of Cats.

Értékelés

A grafika szemmel láthatóan kísérleti, kicsit kiforratlan, viszont rendkívüli minőségű, s a legnagyobb erénye az, hogy valóban kézzel rajzolt. Egyszerű és kedves, ugyanakkor nagyon szórakoztató darab is. A hangeffektek is pont jól eltaláltak. Látszik a stúdió mindent kihozott, ami ebből az ötletből jöhet.

 

KategóriákK